Mutatós pirítós receptek, amiknek nem fogsz tudni ellenállni

Nagy Niki
Írta: ,
Mutatós pirítós receptek, amiknek nem fogsz tudni ellenállni

Úgy gondolod, a pirítós unalmas, és tényleg csak akkor csinálsz reggelire, ha már semmi más ötleted nincs? Gondold újra – a pirítós, feltéttől függően, a legizgalmasabb dolog lehet a világon. Nem mellesleg nagyon szépen fotózható is, úgyhogy ha szeretnél egy kis #foodporn-t az Instagramodra, ne keresd tovább a pénztárcabarát, mégis mutatós megoldást.

Ha rántottapárti vagy, sütés után zúzd olyan apróra a tojást, hogy ráférjen a pirítósra, ha pedig a tükörtojást szereted, egyszerűen csak helyezd azt rá a kenyérre.

A pirítós a buggyantott tojással néz ki igazán gourmet módra, amit pofonegyszerű elkészíteni: forralj fel ecetes vizet, majd forrás után rögtön kapcsold le alatta a gázt, és üsd bele a tojást. Óvatosan kavargasd a vizet egy irányba, hogy a belül keletkező apró örvény szép kerekre formálja a tojást.

Ahogyan beleharapsz, a belseje kifolyik a kenyérre – mennyei!

Ha nem ettél még vékony lazacszeletekkel feldobott pirítóst, nem tudod, miből maradtál ki – ez a sós, füstölt hal ugyanis reggelire annyira tökéletes, hogy különbet ki sem lehetne találni. Igaz, nem olcsó mulatság, de egyszer-kétszer igazán megengedheted magadnak ezt az apró luxust.

A legjobb, ha krémsajttal párosítod, majd a tetejére camembert sajtot teszel, de a lazac gyakorlatilag minden sajtfélével passzol.

Figyelj rá, hogy füstölt halat vegyél, mert a natúr verzió – ugyan szintén finom – pirítóson nem érvényesül annyira. Ha ezzel kezded a napodat, máris adsz a szervezetednek egy szép adag jó fajta zsírt, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az agyad rendesen funkcionáljon, és jól tudj teljesíteni a munkában vagy a suliban.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Egészség és életmód

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz