Könnyű reggelik, amiket melegben is szívesen megeszel majd

Írta: ,

A meleg egyik (áldásos?) hatása, hogy csökken tőle az étvágyunk. De ettől függetlenül a főétkezéseket ekkor sem szerencsés kihagyni, hiszen szüksége van ezekre a szervezetünknek. Az egyik legfontosabb étkezés ezek közül pedig a reggeli, így erre az étkezésre inkább tanulj meg néhány könnyebb fogást, hogy mindig kedved legyen enni valami finomat ébredés után. Mutatunk most mi is néhányat.

Hozzávalók:

  • 2 tojás,
  • 50 ml tej,
  • só, bors,
  • 2 teáskanál vaj,
  • 2 szelet sonka, kockákra vágva,
  • ¼ csésze cheddar sajt, reszelve,
  • 2 tortilla lap.

Elkészítés: A tojásokat verd fel a tejjel, sózd és borsozd. Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd pirítsd le ezen a sonkát, és öntsd bele a tojást is. Süss belőle omlettet, majd szedd egy tányérra. Felezd el az omlettet, majd mindkét tortilla lapra tegyél belőle úgy, hogy csak a lapok közepéig legyen a tojásos töltelék. Szórd meg a tojásos részeket cheddar sajttal, majd hajtsd félbe a tortilla lapokat. A serpenyőben süsd mindkét oldalukat 2-2 percig, majd félbe vágva tálalhatod is a quesadillas-kat, zöldsalátával körítve.

Hozzávalók:

  • 1 közepes avokádó, felkockázva,
  • 2 evőkanál görög joghurt,
  • 1 citrom leve,
  • 4 főtt tojás, felkockázva,
  • 1 szálzeller, felkockázva,
  • 1-2 evőkanál apróra vágott snidling,
  • só, bors.

Elkészítés: Az összes hozzávalót tedd egy turmixgépbe, vagy egy tálba. A turmix vagy egy botmixer segítségével készíts belőlük krémet, amely legyen egy kicsit darabos.

A salátát kend rozskenyérre, amit előtte meg is piríthatsz. Friss zöldségekkel tálalva a legfinomabb!