Kókuszjoghurtos müzli

Zabolai Margit
Írta: ,
Kókuszjoghurtos müzli

Ez a recept gyorsan a kedvenceddé válik, ha kevés időd van reggelente, de nem szereted kihagyni a reggelit, és valami egészségesebb alternatívát keresel, mint az aluljárós péksütemény.

Nyugodtan készítsd el az adagokat már előző este - tényleg nem sok idő -, és tedd a hűtőszekrénybe, másnap pedig csak dobd a táskádba a gyönyörű, csíkozott finomságot.

Nem csak egészségesebb alternatíva lehet a reggelire, de annyira finom a lágy, krémes joghurttal, a zamatos gyümölcsökkel és a roppanós müzlivel, hogy alig várod majd, hogy kikanalazd.

Hozzávalók:

2 dl kókusztej, egy nagy poharas görög joghurt, egy zacskó instant zselatin, müzli, gyümölcs (lehet mirelit is).

Elkészítés:

A kókusztejet keverd el a joghurttal és a zselatinnal. Kóstold meg, és ha szeretnéd, ízesítsd még porcukorral, de ez nem feltétlenül szükséges. Tedd a keveréket a hűtőbe, és várj, amíg elkezd sűrűsödni. Amikor körülbelül olyan állagú, mint a joghurt, egy befőttesüveg aljára tegyél annyi kanál müzlit, hogy nagyjából ujjnyi vastagon álljon.

Ezután óvatosan tegyél rá ugyanennyi joghurtot, majd egy réteg gyümölcsöt is. Folytasd a rétegezést, amíg az üveg meg nem telik, majd dobj a tetejére még néhány szem gyümölcsöt, a látvány kedvéért, és mehet is az egész pihenni a hűtőbe.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján