Ez az eredeti amerikai palacsinta mennyei receptje: percek alatt kész

Ez az eredeti amerikai palacsinta mennyei receptje: percek alatt kész

Címlap / Életmód / Receptek / Ez az eredeti amerikai palacsinta mennyei receptje: percek alatt kész

A filmekből ismerős a tengeren túli kontinens kedvenc reggelije, az amerikai palacsinta. Nem véletlen, hogy az étel olyan nagy népszerűségnek örvend, hiszen finom, laktató, sokféleképpen elkészíthető, és ha már van egy kis rutinunk a tészta kikeverésében, tényleg fél óra alatt összedobható, így tökéletes például egy hétvégi reggelire. Most megmutatjuk, hogyan készítsd el úgy, hogy egy jenkinek se lehessen rá kifogása, és mivel turbózhatod még fel a forró csemegét.

Eredeti amerikai palacsinta

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, egy csipet só, fél evőkanál kristálycukor, 3 dl tej, 1 tojás, 5 dkg vaj.

Elkészítés: A lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport keverd el alaposan egy nagy tálban, majd apránként add hozzá a tejet, és keverd simára. Üsd hozzá a tojást, és azzal is dolgozd el a tésztát. A vajat olvaszd meg a mikrohullámú sütőben. Természetesen használhatsz margarint is, de a vajtól a tészta sokkal selymesebb, lágyabb lesz, ezért, ha van otthon, inkább azt tegyél bele. Az olvasztott vajat is keverd a lisztes masszához – vigyázz, hogy csak meleg legyen, de ne forrjon, mert kicsapódhat a tojás!

Ha teflonserpenyőt használsz, sütéskor csak az első palacsinta alá kell egy kis darabka vajat tenni, a többi már szépen kisül vaj nélkül is. Forrósítsd fel a serpenyőt, majd vedd takarékra a lángot, mert különben a palacsinták alja megég, de még nem lesznek eléggé átsülve ahhoz, hogy megfordítsd őket. A palacsintákkal nem kell beteríteni az egész serpenyőt, mint a magyar palacsintával szokás, egymás mellett 2-3 kisebb lepényt is süthetsz. Ha a palacsinták széle elkezd bőrösödni, akkor egy nagy, lapos kanállal nyúlj alájuk, és fordítsd meg őket egy gyors, határozott mozdulattal. Az a jó, ha a tészta szép, aranybarna színű.

A másik oldalt már csak néhány pillanatig kell sütnöd, ez után mehet a kész palacsinta a tányérra.

Így tálald!

A palacsintát az amerikaiak leggyakrabban vajjal megkenve, egymásra halmozva, végül pedig juharsziruppal lelocsolva tálalják – utóbbi helyett megteszi a méz is, aminek az íze hasonló, és itthon lényegesen könnyebb beszerezni.

Sós és édes változatok

A palacsintákat sós és édes változatban is elkészítheted, és a tésztát sütés közben gazdagíthatod is. Amikor a kis adagokat a serpenyőbe öntöd, tegyél a tetejükre, sonkát, gombát, kukoricát vagy sajtot, ha pedig édes palacsintát akarsz készíteni, akkor banánkarikákat vagy almaszeleteket, esetleg aszalt gyümölcsöket és magvakat is szórhatsz a tésztába.

Ha sós változatot készítesz, akkor természetesen az alap tésztából hagyd ki a cukrot, így a friss, meleg, omlós palacsinta akár a sült bacon és a tükörtojás mellé is kiváló harapnivaló lesz.

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!