Fogyni szeretnél? 5 finom diétás reggeli, amivel sikerülni fog!

Schuster Borka
Írta: ,

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, akkor is, ha éppen diétázol. Egy jó reggeli segíthet, hogy ne zuhanjon le a vércukrod, beinduljon az emésztésed, és úgy működjön az anyagcseréd, ahogy az a sikeres súlyvesztés érdekében a legoptimálisabb.

Chia puding Kép forrása: catchingseeds.com

A szupermagként is ismert chia egyszerűen megkerülhetetlen, ha fogyókúráról van szó, de a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozásban is nagy segítségedre lesz.

Antioxidáns és emésztést javító hatása mellett azzal is a segítségedre lesz, hogy hosszú ideig eltelít, egy kis adagtól is jóllakottnak érzed magadat.

Ráadásul nagyon változatosan fogyasztható, és tényleg nem több két percnél elkészíteni: csak öntsd fel a magokat zsírszegény tejjel, mandulatejjel vagy kókusztejjel, és rakd a hűtőbe.

A keverék reggelre pudinggá változik, és ekkor tetszés szerint ízesítheted gyümölcsökkel, magokkal, kókuszreszelékkel – amivel csak kedved tartja.

Papajás ricotta Kép forrása: theoatmealartist.com

A megfelelő fehérje utánpótlás kulcskérdés, ha a fogyásról van szó, egyrészt, mert zsírt szeretnél égetni, nem pedig éhségtől kótyagosnak kóvályogni, másrészt mert a megfelelő fehérjepótlásra a kiegyensúlyozott zsíranyagcsere-szempontjából is szükség van.

Egy csésze zsírszegény ricotta egy teáskanál mézzel, néhány kocka papajával és egy kevés, tetszés szerinti magfélével (például mandulával) elkeverve nem csak kielégítő és finom reggeli, de a szükséges fehérjéhez is gyorsan hozzájuttat.