Dobd fel a reggelt palacsintával! 4 zöldséges pancake recept

Írta: ,

Ha szeretnéd egy kicsit feldobni a reggeleket, varázsolj a reggelizőasztalra isteni zöldséges palacsintákat! A lehetőségek tárháza szinte végtelen, bármilyen variációban elkészítheted a pancake-eket az ízlésed és a hűtőd tartalma szerint, ráadásul ilyen formában a gyerekek is biztosan szívesebben fogyasztják a zöldségeket!

Cukkinis-kukoricás pancake Kép forrása: damndelicious.net

1/4 Cukkinis-kukoricás pancake

Ezek a zöldséges pancake-ek nem csak egészségesek, de isteni finomak is. Minden megvan bennük, amire a nap elején szükséged van, így friss zöldségekkel vagy egy joghurtos feltéttel tökéletes reggelik.

Hozzávalók: 450 g cukkini, 160 g konzerv kukorica, 4 tojás, 100 g reszelt sajt (cheddar vagy füstölt), 125 g liszt, 2 evőkanál olívaolaj, só, bors, oregánó, bazsalikom, fokhagymapor.

Vágd le a cukkini két végét, reszeld le, sózd meg, és nyomkodd ki egy kicsit, majd hagyd lecsöpögni egy szűrőben. Ezután tedd egy nagy tálba, add hozzá a kukoricát, a tojásokat és a fűszereket, majd a reszelt sajtot és végül a lisztet. Hevíts fel egy kis olívaolajat serpenyőben, tegyél rá a masszából egy nagy kanállal, és süsd meg mind a két oldalát körülbelül 2-2 percig. Frissen a legfinomabb!

Szivárvány pancake Kép forrása: foodblogs.com

2/4 Szivárvány pancake

Bár nagyjából minden hozzávaló ízlés szerint helyettesíthető, ez a recept jó alapot nyújthat egy szuper zöldséges pancake-hez.

Hozzávalók: 200 g friss vagy fagyasztott spenót, 4 sárgarépa, 2-3 szál újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 marék friss petrezselyem, 2 tojás, 125 g liszt, sütőpor, 120 ml tej.

A hozzávalóktól függően a mennyiségek változhatnak, így a legjobb, ha egy sűrűbb palacsintatésztát veszel alapul, és ha kell, még sűríted vagy lazítod a tésztát.

Ha friss spenóttal dolgozol, akkor mosd meg és vágd kisebb darabokra, ha pedig fagyasztottal, akkor öntsd le egy kis forró vízzel, hogy kiengedjen. Ezután vágd kis darabokra a hagymát és a petrezselymet, zúzd össze a fokhagymát, majd hámozd meg és reszeld le a sárgarépákat. Készítsd el a már jól bevált palacsintatésztádat (tojás, liszt, tej/víz, olaj, só), és add hozzá a feldarabolt zöldségeket. Jöhet is a kisütés!

Koreai csoda Kép forrása: landsandflavors.com

3/4 Koreai csoda

Koreában a palacsintaszerű, lisztből vagy tojásból készült zöldséges ételeket csonnak nevezik, úgyhogy ha egy kis különlegességre vágysz, te is kipróbálhatod ezt reggelire valamilyen izgalmas szósszal.

Hozzávalók: 280 g liszt, 3,5 dl víz, 1 tojás, 250 g tört krumpli vagy röszti burgonya, 125 g sárgarépa, 1 fej kápia paprika, 1 kisebb cukkini, 2-3 szál újhagyma, olaj, só, bors.

Miután minden zöldséget megmostál, vágd őket vékony szeletekre, majd tedd bele egy tálba és jól sózd meg. Ehhez jöhet a tojás, a liszt, majd a víz. Keverd el a hozzávalókat, és ha már szépen összeállt a massza, süsd ki a kis palacsintákat – ennek legalább 3-4 perc kell majd oldalanként. Tálalás előtt öntsd nyakon őket pikáns szószokkal!

Brokkolis-céklás pancake Kép forrása: ifoodblogger.com

4/4 Brokkolis-céklás pancake

Ha egy kicsit rendhagyóbb, de annál finomabb párosításra vágysz, akkor próbáld ki ezt az ízletes brokkolis-céklás palacsintát!

Hozzávalók: 7 rózsa brokkoli, 1 kis fej cékla, 1 szál újhagyma, 2 evőkanál tökmag, 1 marék friss petrezselyem, 1 tojás, 3 evőkanál liszt, egy csipet sütőpor, só, bors.

A rózsákra szedett brokkolit, a kis darabokra vágott céklát, a hagymát, a petrezselymet és a tökmagokat tedd egy késes robotgépbe és pépesítsd össze. Ha ez megvan, jöhet hozzá a tojás, majd a liszt a sütőporral. Ebből egy lazább masszát kell kapnod, amiből merőkanál segítségével adagolj kupacokat a felhevített olajos serpenyőbe, majd süsd ki a pancake-ek mindkét oldalát körülbelül 3-3 percig.