5 diétás, mégis mennyei szendvics - receptekkel

Szirák Viki
Írta: ,
5 diétás, mégis mennyei szendvics - receptekkel

Kép forrása: vancad/depositphotos.com

A klasszikus szalámis, párizsis szendvics egy idő után borzasztóan unalmassá válik, arról nem is beszélve, hogy sokszor az összetevőket tekintve nem is túl egészséges gyakran fogyasztani őket. Pláne, ha diétázol! De szerencsére lehet variálni a megszokott ízeket egészségesebb hozzávalókkal: ezeket nem csak imádni fogod, de még jót is tesznek neked.

A lazac nem éppen a legolcsóbb összetevő, de cserébe kimondottan egészséges, és nagyon finom! Egy szendvicsbe téve pedig az egyik kedvenc fogásod lesz, amit akár ebédre vagy vacsorára is fogyaszthatsz, ha épp nem volt időd főzni.

Hozzávalók:

  • metélőhagymás krémsajt,
  • teljes kiőrlésű, magvas kenyérszeletek,
  • 3 bögre letépkedett salátalevél,
  • füstölt lazac, retek,
  • 2 evőkanál kapribogyó (megmosva, megszárítva),
  • fekete bors.

Elkészítés: A kenyérszeleteken oszlasd szét egyenlő mértékben a krémsajtot, majd helyezd rá a salátát, lazacot, szeletelt retket és kapribogyót, saját ízlésednek megfelelően. A végén szórd meg borssal, majd helyezz a tetejére is egy kenyérszeletet. Isteni finom lesz!

Sokszor még a humusz is isteni szendvicsalapanyag, hiszen tele van fehérjével és rostokkal, ráadásul egy kicsit izgalmasabbá is teszi a megszokott ízeket, hiszen ezúttal nem húsokat eszel. És a legjobb, hogy nagyon is laktató!

Hozzávalók:

  • 2 szelet rozskenyér,
  • negyed bögre humusz,
  • 1 teáskanál tapenád (olajbogyókrém),
  • vékonyra szelt uborka,
  • reszelt répa.

Elkészítés: A szendvicsed két szelet kenyérből fog állni: az alsóra tegyél humuszt, a felsőre pedig a tapenádot. Előbbire teheted a répát és az uborkát, majd rakd össze a két felet, és már kész is a zöldséges finomság. Alig pár percet vesz igénybe.