3 mennyei alternatíva a reggeli kására - ha unod a zabot

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Régen elképzelhetetlen volt számomra, hogy reggelizzek, utána pedig az tűnt reménytelennek, hogy ne egy méretes kávéval indítsam a napot. Ez már szerencsére rég a múlté, és most már az a ritka, ha nem egy tartalmas, tápanyagokban dúskáló, az egész napot megalapozó reggelivel indítok – szinte azonnal ébredés után. A nap első étkezése többnyire valamilyen kása, amit próbálok mindig változatossá és színessé tenni: különféle magvakkal, magkrémekkel, aszalványokkal, vagy éppen friss gyümölcsökkel, dzsemekkel.

De mit választhatsz még alapul, ha már unod a klasszikus zabot?

Egyik kedvenc gabonafélém a hajdina: egy kicsit kesernyés, jellegzetes íze van, de mivel ilyen egészséges, nem is volt kétséges, hogy felkerül a rendszeresen fogyasztott alapanyagaim közé.

Növényi fehérjékben nagyon gazdag, rosttartalma kiemelkedő, könnyen emészthető, gluténmentes és igazán hosszú ideig eltelít.

Szinte semmiben nem különbözik az elkészítési módja a hagyományos zabkásától, egyedül arra érdemes figyelni, hogy az első kóstolások során érdemesebb kicsit intenzívebben ízesíteni.

Nekem már fel sem tűnik akár a teljesen natúr változat fogyasztása, de az első kóstolások alkalmával jó, ha karakteres, számodra kedves ízekkel társítod a hajdinát.

Mivel a hajdinához érdemes intenzív ízeket választani, jó ötlet banánnal, magkrémekkel, esetleg friss gyümölcsökkel fogyasztani.

Az egyik kedvencem a banános-kesukrémes hajdinakása.

Ehhez először felfőzöm valamilyen növényi italban a hajdinapelyhet 1:1 arányban, majd frissen turmixolt banánt adok hozzá – ettől krémesebb és lágyabb lesz a kása.

Ízesítés gyanánt nagyon jól illik hozzá a kesudiókrém, ami a bánnal együtt olyan finom édes, hogy csak az igazán édesszájúaknak javasolt ezután még valamilyen szirup, például agavészirup hozzáadása.

 

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!