A fitt csajok így indítják a napot: 3 mennyei fehérjedús reggeli

Írta: ,

Az, amit reggel megeszünk az jelentősen befolyásolja testünk működését a nap további részében. Hiszen a reggeli az, ami feltölt üzemanyaggal, ami segíti a kognitív funkciók fenntartásában és amely elegendő energiát ad a nap hátralevő részében. Ahhoz azonban, hogy a mentális teljesítményed is hatékonyan tudd fokozni, nagyon fontos, hogy tápláló és vitaminokban, fehérjében gazdag reggelivel indítsd a napod. Éppen ezért mi most összegyűjtöttünk neked néhány szuper tippet, ami nagyban megkönnyíti majd a reggeli étkezésedet és aminek segítségével garantáltan a továbbiakban is a fitt lányok táborát erősítheted majd.

Avokádóban sült sajtos baconos tojás Kép forrása: laceandgraceblog.com

Hozzávalók: két darab érett avokádó, 4 tojás, 10 dkg füstölt sajt, 15 dkg bacon, csipet só és bors

Elkészítés: Az avokádót alaposan mossuk meg, vágjuk félbe majd pedig szedjük ki a magokat. Ezt követően az avokádót egy olyan hőálló tálban helyezzük el, amiben jól megtámasztják egymást és nem tudnak majd sütés közben oldalra elbillenni. A füstölt bacont apróra vágva süssük ropogósra, majd csepegtessük le és tegyük félre. Ezt követően a tojásokat válasszuk szét: a sárgáját az avokádó mag helyére, a kis gödröcskékbe adagoljuk, a fennmaradó helyet pedig óvatosan töltsük fel fehérjével úgy, hogy ne tudjon kicsordulni.

A tojásokat sózzuk, borsozzuk és nagyjából 190 fokos sütőben egészen addig sütjük, amíg a tojásfehérje el nem kezd keményedni. Ekkor – ami kb a sütés háromnegyede – vegyük ki a tálat és a reszelt füstölt sajtot szórjuk az avokádó tetejére, úgy, hogy az beborítsa a tojásokat. Ezután tegyük vissza sülni, addig, amíg a reszelt sajt megolvas és enyhén megpirul.

Tipp: Miután kivettük a sütőből a tetejét bátran szórjuk meg ropogós baconnel. Kikanalazva salátával vagy pirítóssal tálalható. Nagyszerű, tápláló és vitaminokban gazdag reggeli a végeredmény, ami egészen biztos, hogy egész napra feltölt energiával.

Banános palacsinta Kép forrása: centercutcook.com

Hozzávalók: 1 db érett banán, 1 db tojás, 3 dkg zabpehelyliszt, kókuszolaj a sütéshez

Elkészítés: A banánt hámozzuk meg és három négy darabra törve tegyük a turmixgépbe. Ezt követően adjuk hozzá a zabpehelylisztet és a tojást és turmixoljuk össze a hozzávalókat.

A kész palacsintákat egy evőkanál segítségével a forró olajjal kikent palacsintasütőbe kezdjük adagolni. A banános palacsintákat nagyjából egy perc után fordítsuk meg, majd miután mindkét oldala megsült akár joghurttal vagy cukormentes lekvárral fogyasszuk.