5+1 ellenállhatatlan villásreggeli hétvégére

Írta: ,

A reggeli a nap legfontosabb étkezése, ahogy mondani szokták. Ha hétvégén később szoktál felkelni, akkor sem érdemes kihagynod a nap első étkezését, de átalakíthatod egy klassz villásreggelivé is. Mutatunk néhány egyszerűen elkészíthető receptet, hogy jól sikerüljön a házi brunch!

Mini quiche Kép forrása: culinaryhill.com

A quiche tulajdonképpen nem más, mint egy sós pite, amit egy villásreggelire elkészíthetsz mini méretben is. A tésztához szükséged lesz 10 dkg vajra, 3 evőkanál vízre, 20 dkg lisztre és egy kis sóra.

Ezeket dolgozd jól össze, és ha összeállt a tészta, egy kivajazott muffinforma minden kis részébe tegyél belőle, mintha egy nagy piteformába helyeznéd a tésztát.

A töltelék egy tojásos alap lesz, amit variálhatsz négyféleképpen. Az alapot 4 tojásból, fél teáskanál sóból és 1 csésze tejből kell kikeverned.

Ebbe jöhet reszelt sajt, apróra vágott újhagyma és bacon, sonka és füstölt sajt, bébispenót és fetasajt vagy szeletelt gomba, hagyma és sajt, de akár mint a négy verziót elkészítheted.

Töltsd meg a formákat a töltelékkel és mehetnek a quiche-k a sütőbe 180 fokra, nagyjából 20-25 percre.

Francia bundáskenyér másként Kép forrása: lilluna.com

Az édes francia bundáskenyérre most egy olyan receptet mutatunk, ami leginkább a magyar rakott zsemlére emlékeztet.

Ehhez össze kell keverned 8 tojást, 2 csésze tejet, fél csésze tejszínt, ¾ csésze barnacukrot és 2 evőkanál vanília aromát egy tálban, majd ebbe beáztatnod 1 kg apró kockákra vágott szeletelt kenyeret, majd a kenyérkockákat beletenned egy kivajazott, tűzálló tálba.

A tetejére fél csésze liszt, fél csésze barnacukor, 1 teáskanál fahéj, ¼ teáskanál só és fél csésze apró kockákra vágott, hideg vaj keveréke kerül majd.

180 fokos sütőben süsd 45 percet, majd tálald még melegen!