5 mennyei reggeli, ami lendületet ad a napodhoz

Írta: ,

A jó reggeli elég lendületet ad egész délelőttre, és fel is dobja a kedved ébredés után. Sokszor azonban gondban vagyunk, vajon milyen étellel indítsuk a napot – hogy kicsit megkönnyítsük ezt a helyzetet, összegyűjtöttünk 5 változatos receptet, amit szerintünk érdemes kipróbálnod!

Eper parfé Kép forrása: thekitchenmccabe.com

1/5 Eper parfé

Ha az ágyból való kiugrás után általában valami édes finomságra vágysz, próbáld ki a hűs epres parfé receptjét, aminek csak egy hátránya van: előző este szükséges elkészíteni.

Verj habosra 2 tojássárgáját 1 csomag vaníliás cukorral. Ezután adj hozzá fél kiló megmosott epret pürésítve, és némi citromlevet ízlés szerint. Az elkészült krémbe forgass bele 250 ml habtejszínből készült nem túl kemény habot, majd az egészet öntsd ki egy hosszúkás formába és tedd a fagyasztóba egy éjszakára.

Reggel óvatosan vedd ki a parfét a formából, majd szeletelés után élvezd az ínycsiklandozó, hideg falatokat.

Zabpalacsinta Kép forrása: cookingalamel.com

2/5 Zabpalacsinta

Ha vigyázol a vonalaidra, ugyanakkor édesszájú vagy, ezt a zabpalacsintát imádni fogod.

Turmixolj össze 7 dkg zabpelyhet kb.

1,5 dl vízzel, 0,5 dl tejjel és 1 tojással. Az elkészült masszát hagyd negyed óráig állni, majd süss belőle palacsintát a szokásos módon. Készíthetsz hozzá például almás-diós vagy fahéjas-túrós tölteléket, de persze mindezt megbolondíthatod különleges idénygyümölcsökkel (eper-, málna- vagy barackdarabkákkal) is.

Igazából csak a képzeleted szab határt ennek a receptnek.

Csokis zabkása Kép forrása: theartfuldesperado.com

3/5 Csokis zabkása

A zabkása sokak szerint a tökéletes reggeli, mi pedig ehhez csak annyit tudunk hozzáfűzni, hogyha még csoki is van benne, akkor annál tökéletesebbet tényleg nem igazán tudunk elképzelni.

Keverj össze ¾ bögre zabpelyhet, 1 bögre tejet, 1 ek. nádcukrot és 1 ek. kakaóport, majd tedd fel főni kis fokozaton, nehogy kifusson a tej. Ha a zabpehely láthatóan beszívta a tejet, vedd le a lángról és adj hozzá kb. 2 ek. lereszelt fekete csokit, de akár pár szem magot is beledobálhatsz (pl.: dió, mandula, lenmag).

Mennyei!

Majonézes padlizsánkrém Kép forrása: makingthymeforhealth.com

4/5 Majonézes padlizsánkrém

Ez picit macerásabb és időigényesebb recept, de szerencsére az íze mindenért kárpótol. Érdemes előző este összedobni, hogy másnap reggel egyből kenhesd is a friss kenyérre vagy a pirítósra.

2 db közepes padlizsánt süss puhulásig, majd óvatosan húzd le a héját, a húsát pedig műanyag szeletelővel (ne fémmel!) vágd apróra. Az elkészült péphez adj hozzá 2 közepes fej vöröshagymát apróra vágva, majd önts rá annyi majonézt, hogy megfelelően krémes, kenhető állagot kapj, végül pedig sózd, borsozd ízlésed szerint.

Alaposan keverd át a masszát, majd tedd a hűtőbe, reggel pedig élvezettel fogyaszthatod.

Burrito

5/5 Burrito

Ki ne ismerné a mexikói burritót?! Őrült ízkavalkád alakul ki, amikor tortillába tekernek marhahúst, babot és egyéb finomságokat.

Ha beszerezted a tortilla lapokat, már csak annyi a dolgod, hogy dinsztelj némi hagymát, majd adj hozzá darált húst és kevéske fűszerpaprikát. Ha átsült, turbózd fel babbal, kukoricával, apróra vágott paradicsommal és fűszerekkel ízlésed szerint (só, bors, fokhagyma stb.).

Az elkészült töltelékkel tölts meg egy tortilla lapot és tekerd fel. Persze készülj fel, hogy egy ilyen laktató reggeli után egész biztosan nem leszel éhes egyhamar!