5 húsmentes reggeli, hogy finoman kezdd a napod

5 húsmentes reggeli, hogy finoman kezdd a napod

Címlap / Életmód / Receptek / 5 húsmentes reggeli, hogy finoman kezdd a napod

A húsmentes hétfő egyre nagyobb népszerűségnek örvend, jó megoldás akkor is, ha nem szeretnél teljesen áttérni a vegetáriánus életmódra, de tennél valamit a környezeted és az egészséged érdekében.

Vannak, akik nem egy napból, hanem inkább egy étkezésből hagynák ki a húst – nekik segít alábbi cikkünk, de akkor is kipróbálhatod a recepteket, ha egész egyszerűen csak egy finom reggelire vágysz.

Shakshuka

A shakshuka remek választás, ha kicsit felturbóznád az unalmas rántottát.

A francia és zsidó konyhában is ismert étel akár napközben, főfogásnak is megállja a helyét, de reggelire is laktató finomság.

A paradicsom és a paprika mellett fűszerek kerülnek még a serpenyőbe, de bármilyen más zöldséget is a tálba tehetsz, nyugodtan engedd el a fantáziádat, egy kis cukkini vagy padlizsán sem fogja elrontani az ételt.

A már félig átsült zöldségekre üss néhány tojást és dobj a tetejére fetasajtot, majd tedd vissza a sütőbe, amíg a tojás olyan keménységűre nem sül, amilyennek szereted.

Tojásos karfiol

Még egy tojásétel, ami sokkal egyszerűbb az előbbinél – nem mintha a shakshuka ördögien fondorlatos recept lenne -, mégsem unalmas.

Egy jénai edénybe dobj néhány virág karfiolt, majd locsold meg az egészet egy felvert tojással, amit előzőleg elkevertél egy kis tejjel.

A tojásos keverékbe ízlés szerint jöhetnek fűszerek: só, bors, szerecsendió, vagy amit éppen szeretnél, de akár egy kis reszelt sajttal is megbolondíthatod a mártást.

Forró sütőben süsd puhára a karfiolt, és már fogyaszthatod is a finom reggelit!

Banános palacsinta

Ha valami édeset szeretnél reggelire, de nincs időd órákat a konyhában szöszölni, üss fel két tojást, verd fel őket egy csipet sütőporral, egy villa segítségével pedig nyomkodj össze két közepes méretű banánt, majd dolgozd össze a tojásos keverékkel.

Apró adagokban süss palacsintákat a banános masszából egy teflonos serpenyőben.

A sütőpornak köszönhetően a palacsintád könnyű és levegős lesz, a banán miatt pedig akár önmagában is megállja a helyét, de mézzel, lekvárral, gyümölcsökkel, és joghurttal is fogyaszthatod.

Avokádós pirítós

Talán a leggyorsabb módja annak, hogy egy szupertrendi reggelit készíts: egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret tegyél a pirítóba, és amíg pirul, keverj ki egy villával összetört avokádót némi túróval, ízesítsd egy kis citrommal, majd kend a túrós, avokádós krémet a pirítósra.

Gyors és egészséges húsmentes reggeli, ami a túrónak köszönhetően mégis tele van fehérjével, ráadásul gyönyörű zöld színe miatt öröm ránézni.

Ezzel biztosan jól indul a napod!

Kókuszos kása

Az illatos zabkása sokak egyik kedvenc húsmentes reggelije, de ez a változat garantáltan mindenkinek a szívébe lopja magát.

Negyed csésze kókuszreszeléket egy sütőpapírra szórva piríts meg a sütőben – ezt akár előző nap is megteheted -, majd egy kis edényben forralj fel egy csészényi vizet.

Ha már forr, add hozzá a zabpelyhet, amikor pedig az egész megfőtt, önts rá fél csésze kókusztejet, és dolgozd hozzá a pirított kókuszreszeléket is.

Tetszés szerint mandulával is megszórhatod a tetejét.

Édes, krémes reggeli finomság, hús nélkül!

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!