4 különleges reggeli ötlet, amitől a hét csúcsa lesz a vasárnapi reggeli

Zabolai Margit
Írta: ,
4 különleges reggeli ötlet, amitől a hét csúcsa lesz a vasárnapi reggeli

Kép forrása: thisboy/depositphotos.com

Végre van egy kis időd, nem kell rohanni, együtt a család, vagy egyszerűen csak szeretnéd kicsit kényeztetni magadat. Az alábbi finomságok elkészítése egy rohanós kedd reggelbe talán nem férne bele, vasárnap viszont érdemes néhány extra percet szánni rájuk, hogy a következő héten végig újra őket várd majd!

A mimóza vagy mimosa koktél a vasárnapi brunchok méltó kísérője, a lustálkodós napok itala, amikor tudod, hogy kizárt, hogy volán mögé ülj, és ürügyet keresel arra, hogy már 12 óra előtt is kortyolj egy egészen kevéske alkoholt is.

Az elkészítés pofonegyszerű: a koktélospoharat tölts meg félig (vagy negyedig, attól függően, hogy milyen erős italt akarsz) száraz pezsgővel, majd töltsd fel narancslével – legjobb a frissen facsart, de természetesen a dobozos is működik.

Garantált, hogy rögtön úgy fogod érezni magadat, mint aki éppen a világ legelegánsabb szállodájában tölti el a reggelit. A klasszikus recept nem tartalmazza, de nem rontja el az sem, ha dobsz bele egy szem epret is.

Kimondani is nehéz, tudjuk, de azért nem kell rögtön hanyatt esni: a jó öreg héjában sült krumpliról van szó, ami szerintünk úgy jó, ahogy van, de ezzel a töltött változattal még nyerőbb reggeli lesz belőle.

Az elkészítéshez a krumplit alaposan mosd meg, majd egy villával szurkáld meg őket, kend be a külsejüket olajjal és sózd meg őket minden irányból, majd mehetnek is a sütőbe.

Ha a külseje ropogós, a belseje meg már puha, akkor egy éles késsel metszd be a krumplit, és halmozz rá kedved szerint rántottát, bacont, tejfölt, salátát, ami csak jól esik, vagy van a hűtőben!

Extra tipp: a krumplikat még olajozni sem kell, ha egyszerűen a mosás és szurkálás után beteszed őket 7-8 percre a mikróba, ott is gyönyörűen megpuhulnak.

Tipp: Ugyanez édesburgonyából isteni diétás reggeli!

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján