4 egyszerű VEGÁN reggeli őszre, receptekkel

Írta: ,

Ebben a borongós időben minden erőmmel azon vagyok, hogy ne feledjem el, mennyire szeretem az őszt, de nem egyszerű ez a küzdelem, hiszen hiányzik a napsütés, a kellemesen langyos hőfok és a szépen sárguló táj. Azonban, mivel minden rosszban van valami jó, így a borús, esős időnek is megvan a maga pozitívuma, minthogy otthoni elfoglaltságra kényszerülünk, így kifejleszthetjük a kreatív reggelikészítési tehetségünket.

Ősszel rengeteg ízletes szezonális alapanyag áll a rendelkezésünkre, amik egészségesek és számtalan módon elkészíthetők. Most elhoztam négy olyan isteni reggeli variációt, ami ránézésre bonyolultnak tűnik, de igazából nagyon egyszerű elkészíteni, egészséges, és még a gyerekek is imádni fogják!

Almás pite kicsit másként Kép forrása: bakingmischief.com

1/4 Almás pite kicsit másként

Hozzávalók: 1. 5 bögre zabpehely, 2 bögre zabliszt, 1.5 teáskanál fahéj, ¼ teáskanál szerecsendió, ½ teáskanál szódabikarbóna, ¾ bögre almaszósz (házi, ha lehet), ½ csésze juharszirup, 1. 5 teáskanál cukornád melasz, 2 közepes alma kockázva.

Elkészítés: Egy nagy tálban keverjük össze a hozzávalókat az alma kivételéve, majd egy sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe halmozzuk a massza felét.

Egyengessük el, és szórjuk rá a felkockázott almát, majd a tetejére oszlassuk el a massza másik részét. A tetejére szórhatunk egy kicsi zabpelyhet vagy mandula-pelyhet.

160°C-on süssük 30 percig, várjunk, amíg kihűl, ezt követően szeleteljük és már fogyasztható is! Akár előző nap este is elkészíthetjük, vagy közvetlenül reggel, ha belefér az időnkbe!

Sütőtökös poharas finomság Kép forrása: smartlittlecookie.net

2/4 Sütőtökös poharas finomság

Hozzávalók: 1 bögre zabpehely, 1 evőkanál chia mag, ½ teáskanál fahéj, ¼ teáskanál szerecsendió, ¼ teáskanál gyömbér, ¼ bögre sütőtök püré, 1 csésze növényi tej, 3 evőkanál juharszirup.

Elkészítés: Fogjunk egy nagyobb poharat vagy befőttes üveget, és tegyük bele a hozzávalókat, majd keverjük el jó alaposan.

Zárjuk le, és tegyük hűtőbe egy egész éjszakára. Reggel máris fogyasztható, akár magában, akár pár szem dióval, mazsolával, görög joghurttal, egy kis juharsziruppal, stb. Isteni, és mivel este kell elkészíteni, így hétköznap praktikus reggelinek számít!

Édesburgonyás reggeli Kép forrása: savorynothings.com

3/4 Édesburgonyás reggeli

Hozzávalók: 2 közepes édesburgonya.

Elkészítés: Ez az egyetlen recept, amit akár sósan, akár édesen is elkészíthetünk, hiszen az alapot az édesburgonya adja, amit 180°C-on 40-50 percig sütünk, majd kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni, kettévágjuk, kissé megkaparásszuk a belsejét és kedvünkre ízesítjük!

Lehet görög joghurttal, dióval, sütőtök fűszerekkel és juharsziruppal is enni, de akár sóval, bazsalikommal, oregánóval, tejföllel és egy kicsi olíva olajjal is fogyasztható!

Mind a két verzió isteni, az elkészítési módok pedig szinte végtelenek! Az előző receptektől eltérően ezt inkább egy hétvégi nyugalmas reggelre javasolom, hiszen viszonylag lassabban elkészíthető, és a fogyasztása is időt vesz igénybe!

4/4 Vegán waffle

Hozzávalók: 2 bögre liszt (zab vagy más alternatíva), ½ teáskanál fahéj, 1. 5 teáskanál sütőpor, 1 evőkanál citromlé, 2 bögre növényi tej (mandula a legjobb), 1 teáskanál vanília aroma, 1/3 bögre almaszósz (házi, ha lehet), ¼ bögre juharszirup.

Elkészítés: A lisztet keverjük el a fahéjjal és sütőporral. A tejet, citromlevet, vanília aromát, juharszirupot és almaszószt keverjük össze, majd adjuk a liszthez és egy kézi habverő segítségével dolgozzuk csomómentesre. Waffle sütőbe adagoljuk ki, és süssük meg, vagy használjunk waffle formát és serpenyőben készítsük el.

Fogyasztható önmagában, vegán mogyorókrémmel, banánnal és juharsziruppal, különböző gyümölcsökkel és szószókkal! Többszáz variációban elkészíthető, isteni finomság, akár hétköznapra, akár hétvégére! Az egész család imádni fogja, ezt garantálhatom!