3 izgalmas, chia magos recept reggelire

Írta: ,

A chia magot talán már nem kell bemutatni, hiszen mindenhol hallani jótékony hatásairól. Szuper kalcium-, foszfor- és magnéziumforrás, melynek köszönhetően segít a csontok és a fogak egészségének megőrzésében, egyensúlyban tartja a vércukorszintet, a benne lévő omega zsírsavak pedig hozzájárulnak a bőr és a haj egészségéhez. És ha mindez még nem lenne elég, antioxidánssal és ásványi anyagokkal is tele van! Lássuk, milyen ínycsiklandó reggelik készíthetőek belőle!

Mogyoróvajas chia puding Kép forrása: withsaltandwit.com

1/3 Mogyoróvajas chia puding

Hozzávalók: 140 g áfonya, 1 evőkanál narancslé, 5 evőkanál chia mag, 240 ml mandulatej, 120 ml kókusztej, 1-2 evőkanál juharszirup vagy méz ízlés szerint, 2-3 evőkanál mogyoróvaj.

Elkészítés: Ha van már kész erdei gyümölcsös lekvárod, akkor oszlasd el a poharak alján, ha pedig friss gyümölcsöket használnál, egy edényben melegítsd össze őket a narancslével, amíg bugyogni nem kezd. Kisebb lángon főzd további 2 percig, majd hagyd, hogy egy kicsit kihűljön. Ezután öntsd a turmixgépbe a kókusz- és mandulatejet, a mézet (vagy juharszirupot) és a mogyoróvajat, majd turmixold össze az egészet addig, amíg sima állagú nem lesz. Ehhez jöhet a chia mag. Rakd a hűtőbe körülbelül 10 percre, amíg egy kicsit pudingos lesz, majd öntsd rá a gyümölcsös szószra, és mehet vissza a hűtőbe. Mogyoróvajjal és friss gyümölccsel a tetején tálald.

Chia magos palacsinta Kép forrása: thealmondeater.com

2/3 Chia magos palacsinta

Ezzel a reggelivel biztosan kibírod ebédig, és minden szükséges tápanyagot beviszel már a nap első étkezésekor. 

Hozzávalók: 50 g liszt, 1 evőkanál szódabikarbóna, 2 tojás, 1 evőkanál méz, 2 evőkanál joghurt, 2 evőkanál chia mag, 120 ml tej (kókusztej, mandulatej, vagy bármilyen ízlés szerinti tej)

Elkészítés: Keverd össze egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát és egy csipet sót, majd add hozzá a tojásokat, a mézet, a joghurtot és a tejet, végül pedig a chia magokat. Innentől kezdve jöhet a klasszikus palacsintasütés, azaz egy cseppnyi olajon süsd meg a palacsinták mindkét oldalát, majd tálald ízlés szerint joghurttal, lekvárral vagy juharsziruppal és gyümölcsökkel.