10 perc alatt elkészíthető, isteni vacsorák, amiktől leesik a vendégeid álla

Kovács Andrea
Írta: ,
10 perc alatt elkészíthető, isteni vacsorák, amiktől leesik a vendégeid álla

Kép forrása: willcookforfriends.com

Akár váratlan vendégeid jelentkeznek be, akár egy rohanós napot szeretnél meghittebbé tenni azzal, hogy leültök együtt vacsorázni, ezek a gyors fogások segíteni fognak, hogy ne kelljen órákig a konyhában robotolnod, hanem már negyed órával az után, hogy hazaértetek, ehessetek is. Ráadásul finomat.

Gyors pizzás rudak Kép forrása: onelittleproject.com

Egy előre csomagolt, bolti leveles tésztát nyújts ki, és vágj tetszőleges, kényelmes méretű téglalapokra – akkorákra, hogy a lapok közepére tölteléket tehess, és össze tudd „zárni” őket.

Kend meg a lapokat pizzakrémmel, majd tegyél rájuk ízlés szerint paradicsomkarikákat és mozzarellát, valamint bazsalikomleveleket, vagy sonkát, gombát és kukoricát reszelt sajttal, illetve bármilyen más feltétet, amit a pizzán is szeretsz.

A tészta széleit ez után egy kicsit vizezd meg, hogy jobban ragadjon, majd hajtsd össze a lapokat, és nyomkodd le a őket körben.

Egy felvert tojássárgájával kend meg a kis batyukat, majd előmelegített sütőben süsd aranybarnára őket.

Buggyantott tojás salátával Kép forrása: thesecretingredientis.com

Forralj egy lábasban vizet, és közben készíts el néhány szelet pirítóst.

Egy adag tetszőleges zöld salátát keverj el negyedekre vágott koktélparadicsommal, némi olívaolajjal és egy kevés szezámmaggal, majd halmozd a salátát a pirítósokra.

Ha a víz felforrt, üss egy tojást egy bögrébe, majd egy kanállal gyors, határozott, egyenletes mozdulatokkal kavard meg a forrásban lévő vizet, hogy örvény keletkezzen benne, és ennek a közepére pottyantsd a tojást.

Várj, amíg a külseje megszilárdul, és ekkor egy szűrővel óvatosan emeld ki a vízből, és tedd a salátás pirítósokra.

Kész is a gyors, laktató, mutatós szendvics!

Ha tartalmasabbra szeretnéd, akkor néhány szelet pirított szalonnát is tehetsz a saláta és a tojás közé.