Friss nyári íz kavalkád – A legfinomabb balzsamecetes ételek receptjei

Írta: ,

Észak-Olaszországban a balzsamecet majdnem olyan népszerű hozzávaló az ételek elkészítésekor, mint az olívaolaj. Hiszen ez a sűrű, fekete színű, fűszeres-édes-borízű ecetféleség jól illik a salátákhoz, a grillezett ételekhez, a rizottókhoz, a sült húsokhoz és a desszertekhez is. Ha még nem kóstoltad, próbáld ki a következő receptekkel!

Salátaöntet balzsamecetből és juharszirupból Kép forrása: thespicekitrecipes.com

Hozzávalók

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál juharszirup
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 1 kávéskanál mustár
  • őrölt bors

Elkészítés

Az olívaolajat, a juharszirupot és a balzsamecetet keverd össze egy bögrében! Hagyd 10 percig állni, majd keverd hozzá a fokhagymát, a sót és a borsot!

Egy kevés gyömbért is belereszelhetsz, hogy még finomabb és pikánsabb legyen, aztán mehet is a salátára! 

Tejszínes salátaöntet balzsamecettel Kép forrása: unsophisticook.com

Hozzávalók

  • 1 teáskanál só
  • 2 teáskanál cukor
  • 4 evőkanál fehér balzsamecet
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál tejszín

Elkészítés

A hozzávalókat turmixgépben vagy botmixerrel dolgozd össze, amíg krémes állagú nem lesz! Ezután tetszőlegesen ízesítheted vele a kedvenc vitaminsalátádat, vagy akár a szendvicsedet is.