Ne dobd ki a túlérett banánt – így használd fel!

Nagy Niki
Írta: ,
Ne dobd ki a túlérett banánt – így használd fel!

Kép forrása: Taryn Elliott/pexels.com

A koronavírus-járvány miatt hirtelen mindenki óriási szakács lett, ami egyáltalán nem gond – sőt, végre a legmakacsabb étteremguruk is rájöttek, hogy lehet otthon is finomat csinálni! A kijárási korlátozások arra is megtanítottak mindenkit, hogy nem érdemes pazarolni, mindent fel kell használni, ami otthon van, mert ez olcsóbb és praktikusabb is. A banán jellemzően pont az a gyümölcs, ami könnyen megromlik, és bebarnul, ilyenkor már nincs az embernek kedve megenni – de nem jelenti azt sem, hogy ki kellene dobni!

Ha nem tudod azonnal elhasználni a kicsit megszottyadt banánokat, akkor vágd fel őket kisebb darabokra, és tedd be őket a mélyhűtőbe!

Ugyan frissebbek ettől nem lesznek, és legközelebb sem magában fogod őket elfogyasztani, legalább biztos, hogy később is felhasználhatod sütésre, smoothie-kba és édesség alapanyagokba.

Lehet, hogy a barna banán állaga nem a legjobb, de turmixba tökéletes, méghozzá azért, mert jellemzően édesebb, mint a még friss változatok.

Csinálhatsz belőle gyümölcsturmixot, de ízesített fehérjét és növényi tejet (esetleg hagyományos, sima tejet) hozzáadva akár egy laktatóbb, shake-re hasonlító turmixot is összehozhatsz.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!