5 mesebeli uzsonna-inspiráció, aminek nem tudnak ellenállni a gyerekek

Kerekes Vivien
Írta: ,
5 mesebeli uzsonna-inspiráció, aminek nem tudnak ellenállni a gyerekek

Biztosan te családodban is vannak olyan napok, amikor hiába veszed elő a legprofibb szakácstudásod, a gyerekek valahogy semmit sem akarnak megenni. Mostantól végleg búcsút inthetsz ennek a problémának, ugyanis van egy remek ötletünk az ilyen alkalmakra: legközelebb lepd meg a legkisebbeket egy mesefilmek által inspirált étel összeállítással! A vidám percek (és persze a jóllakottság) garantált, hiszen melyik gyermek tudna ellenállni egy Micimackós vagy egy Minyonos uzsonnának?

Bohókás összeállítás Kép forrása: boingboing.net

Mit szólnál egy Goofy-mintás elrendezéshez?

Elsőre talán egy kicsit bonyolultnak tűnhet a formázás, de ha jobban megnézed, nem is lesz szükséged olyan sok hozzávalóra.

Vágj le néhány szelet kenyeret, és alakítsd úgy, hogy abból a mesefigura arca jöjjön ki.

Ezután a fekete részeket akár padlizsánnal is helyettesítheted, a szemét pedig főtt tojásból és mazsolából dobhatod össze.

A többi már teljes mértékben rád van bízva, de ha szeretnél sokszínű uzsonnát összeállítani, tegyél bele paradicsomot, sárgarépát, salátát, brokkolit, és persze néhány kisebb szelet fasírtot.

Uzsonna Sohaországban Kép forrása: buzzfeed.com

 Ha a te gyermeked is imádja Pán Pétert, már nem is kell azon gondolkodnod, milyen uzsonnával lepd meg délután. Tegyél a tányérra salátát és néhány kisebb paradicsomot, majd formázz meg egy szelet kenyeret - ez lesz Péter arca.

A szeme készülhet főtt tojásból (de igazából ennek csak a kreativitásod szabhat határt), a hajának pedig vágj fel vékonyan néhány apróbb csík sárgarépát.

A kalapjának érdemes körtét választanod, és hogy feldobd a képet, próbálj meg formázni néhány csillagot egy kisebb szelet sajt segítségével.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!