fittkommandó
motiváció “Ha az ember valamihez fog és nem sikerül, még nem kell kétségbe esni; a türelem, bátorság és kitartás az ember boldogulásának hatalmas segítői.” (Ganz Ábrahám) Még kérek

A természetes zsírégetés titka a citrom

Gondoltad volna, hogy ez a mindenki által jól ismert, mindenhol kapható nem is túl drága déligyümölcs remek kiegészítője lehet a fogyókúrádnak? Szerezz be néhány szemet és készíts belőle frissítőt, használd bátran halak, húsok, saláták ízesítésére.

Égjen a zsír természetesen!

Az egyik legjobb természetes zsírégető a citrom. Most, hogy itt a tavasz, ideje kicsit jobban odafigyelni a vonalainkra, felkészülni a bikiniszezonra. Ehhez szerezzünk be gyorsan néhány szem citromot. Ez a déligyümölcs telis-tele van C-vitaminnal, ami megerősíti az immunrendszert és feltölti a szervezetet rengeteg energiával. Bónuszként pedig felgyorsítja a zsírégetést, ami lehetővé teszi, hogy gyorsabban és egészségesebben veszíts a nem kívánatos kilókból.

Lássuk, hogyan is fogyaszt!

A citrom zsírégető hatása alapvetően a savasságában rejlik. A citromsav, amint az emésztőrendszerbe ér, reakcióba lép az ott található enzimekkel és savakkal, ezáltal pedig gyorsítja az anyagcserét és az emésztést. Máris sínen vagy!

Lássuk, hogyan fogyasszuk!

A legjobb egy jó kis üdítő langyos citromos vízzel indítani a napot! Ez amellett, hogy nem is rossz ízű, egy kisebb vitaminbomba reggelire. Ez az a mix, ami bizonyítottan kalóriát éget. Nem kell mást tenned, mint ásványvízbe citromot facsarni és szépen elkortyolgatni. Persze, ha komolyan fogyni szeretnél, nem árt a citromlé-kúra mellett a megfelelő étrendet is tartanod és mozogni minél többet. Nátha, megfázás, influenza esetén egyébként a mix fogyasztása kötelezően ajánlott. Meglátod, sokkal hamarabb kilábalsz a betegségből!!!

Jó a citrom, de nem savasít?

Nem! Bár sokan azt gondolják, hogy savanyú íze miatt a citrom savasít, ez nem igaz. A citrom alacsony cukortartalmának köszönhetően az emésztést követően – akárcsak a legtöbb gyümölcs – lúgosít. Biztonsággal fogyasztható tehát, bár akinek érzékenyebb a gyomra, figyeljen oda a mennyiségre.

Mire jó még a citrom?

A citrom fűszerként is remekül funkcionál. Ízesítsük bátran vele ételeinket, például húsokat, halakat, salátákat, de vigyázzunk, csak a sütés-főzés végeztével használjuk, hogy semmit ne veszítsen magas vitamintartalmából. A déligyümölcsöt a fürdőszobában is bevethetjük. A zsírosodásra hajlamos haj ’csodaszere’.  Tegyünk belőle az öblítővízbe, mossuk át vele hajunkat, szárítás után gyönyörű fényes és selymes lesz tőle.

Plusz egy tipp fillérekből

Ha szeplős, pigment foltos az arcodon a bőr, és ez zavar téged, kenj rá egy kis citromlevet, hagyd rajta néhány percig, meglátod, milyen szépen elhalványítja azokat! Ha napközben kísérletezel vele, ne felejtsd el feltenni utána a magas faktorszámú naptejet, mielőtt útnak indulsz!