Nem csak a curry létezik – A legjobb indiai receptek, túl a megszokottakon

Írta: ,

Az indiai konyhában sem csak a tandoori csirke és a curry létezik, ennél szerencsére sokkal gazdagabb ízvilágú és érdekesebb ételekkel is megörvendeztet bennünket ez a nemzet. Összegyűjtöttük a szerintünk legjobb indiai recepteket, hátha kedvet kapsz az elkészítésükhöz.

Zöldséges samosa Kép forrása: marmiton.org

A samosa valójában egy fűszeres indiai rétesbatyu, melyet előételként és főételként is fogyaszthatsz.

Az elkészítéséhez szükséged lesz 50 dkg édesburgonyára, melyet meg kell főznöd és pürésítened kell, majd belekeverned 10 dkg főtt zöldborsót, 5 dkg reszelt sajtot, 1 marék hagymacsírát, fahéjat, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát, chilit, borsot, sót és római köményt.

Ezután egy csomag réteslapból vegyél ki egy lapot, majd vajazd meg, fektess rá egy újabb lapot, majd ezt is kend meg vajjal, és vágd 3-4 egyenlő csíkra a lapokat, majd ezeket félbe.

Tegyél mindegyik téglalapba egy adag tölteléket, majd hajtogasd össze háromszög alakúra a batyukat.

A tetejükre kenhetsz tojást, és megszórhatod őket a tölteléknél is használt fűszerekkel is akár a sütés előtt.

A pakora gyakorlatilag bundában kisütött zöldségeket jelent, melyet főként mártogatósokkal fogyasztanak.

Az elkészítéséhez rózsáira kell szedned egy fej karfiolt, 1 padlizsánt és egy cukkinit pedig felkockáznod.

20 dkg csicseriborsó lisztből és hideg vízből sűrű tésztát kell készítened, melyet chilivel, sóval, borssal, kurkumával, római köménnyel és fahéjjal kell ízesítened.

A zöldségeket mártsd a tésztába, majd süsd ki őket forró olajban, amíg aranybarna nem lesz a színük.