Készíts otthon keletit – az 5 legjobb recept, nem csak mesterszakácsoknak

Kovács Andrea
Írta: ,
Készíts otthon keletit – az 5 legjobb recept, nem csak mesterszakácsoknak

Kép forrása: Kevinscooking.com

Ha rákívánsz egy jó kis keleti ételre, nem feltétlenül kell a legközelebbi kínai gyorsétterembe menned, hiszen otthon is könnyen elkészíthetsz rengeteg féle ázsiai, közel-keleti fogást. Összegyűjtöttük a kedvenc receptjeinket, amelyeket bátran ajánlunk neked még akkor is, ha nem vagy egy kimondott konyhatündér.

Marokkói harira Kép forrása: Gourmet Traveller

A harira egy csicseriborsós marokkói leves/főzelék, amelynek elkészítéséhez 50 dkg kockára vágott csirkemellett kell puhára főznöd vízben, apróra vágott zellerrel, paradicsommal, sóval, borssal, hagymával, fahéjjal, gyömbérrel és kurkumával.

A fűszerekkel együtt főzd tovább a levest 15-20 percig, majd adj hozzá lencsét és csicseriborsót.

Főzd addig az ételt, amíg a hús és a zöldséget szinte szétomlanak, és annyira sűrű nem lesz, mint egy főzelék.

Thai sült tészta Kép forrása: pinchofyum.com

Egy igazi házi pad thai-hoz nincs is másra szükséged, csak egy hatalmas wokra, olajra, rizstésztára, szójaszószra, csirkére és zöldségekre.

Az elkészítéshez 40 dkg csirkemellet vékony csíkokra kell szelned, majd megpirítanod a wokban, egy felkarikázott hagymával, néhány kanál szójaszósszal és egy kevés cukorral.

Közben a csomagoláson található leírás szerint készítsd el a rizstésztát, majd tedd félre.

Egy répát szelj fel nagyon vékony csíkokra, és egy darab káposztát szintén, majd add a wokban található többi alapanyaghoz, és néhány negyedekbe vágott gombát szintén.

Ha szereted a bambuszrügyed, érdemes ebből is egy adagot a wokba tenned, majd ha megpuhultak a zöldségek is, a tésztát is tedd az edénybe, és pirítsd meg egy kicsit az egészet, néhány extra kanál szójaszósszal.