Japán padlizsán csíkok miso-val

bien.hu
Írta: ,
Japán padlizsán csíkok miso-val
Gyorsan elkészíthető, ínycsiklandó vegetáriánus étel. A miso egy sűrű paszta, melyet jellemzően rizs, szójabab, só és gomba erjesztéséből nyernek.

Hozzávalók 4 személyre:

- 2 padlizsán

- só

- 50g miso (piros vagy fehér)

- 1 evőkanál cukor

- 1 evőkanál saké

- 1 evőkanál mirin

- 1 tojás sárgája

- 2 evőkanál fehér szezámmag, pirított

- 1 teáskanál chili por (opcionális)

- 2 evőkanál növényi olaj

- 4 újhagyma zöldje, apró darabokra vágva

Elkészítése

1. Mossuk meg a padlizsánokat és vágjuk hosszában 1 cm vastag darabokra. Sózzuk be és hagyjuk 30 percig, hogy kiengedje a levét. Öblítsük le a padlizsánt, papírtörlővel itassuk le róla a vizet, majd spricceljük be olajjal. Grillen vagy serpenyőben pirítsuk meg a padlizsán mindkét oldalát.

2. Egy tálban keverjük össze a misot, cukrot, mirint, sakét és tojássárgát.

3. Forrósítsuk fel a sütőt 230 C-ra. A padlizsánokat fektessük a tepsibe, kenjük meg a tetejüket a keverékkel. Süssük néhány percig, amíg rápirul a tojásos keverék.

4. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal és újhagymával.