Ezért használd a kurkumát, az arany csodaport!

Esztergály Lilla
Írta: ,
Ezért használd a kurkumát, az arany csodaport!

A magyar konyhák fűszerkészlete egyre változatosabb: a zamatos zöld fűszerek széleskörű felhasználása ma már mindennapos, a keleties ízvilágot megidéző társaik viszont még kevésbé csengenek ismerősen a háziasszonyoknak. Ha megismered a kurkuma jótékony hatásait, ezután már biztosan nem fogod nélkülözni a polcról!

Kóstoltad már? Kép forrása: helloglow.co

Indiai sáfrányként is emlegetik, de a sárga gyömbér elnevezése is ismert, hiszen a gyömbérfajták csoportjába tartozik.

Könnyen lehet, hogy ettél már kurkumát, csak nem tudsz róla: a nála népszerűbb, szintén aranyló curry fűszerpornak ugyanis ez az egyik fő alkotóeleme.

Kis mennyiségben szinte minden leveshez, húshoz, zöldséges fogáshoz jól illik, és gyönyörű, ragyogó színt is kölcsönöz az ételnek.

Az adagolásra viszont nagyon oda kell figyelni, mivel nagy mennyiségben kesernyés, köményes íz felé tolja az összhatást: inkább kiegészítő, mintsem domináns fűszernek használd.

A gyógyító erő

Jótékony hatásáért a benne található kurkumin felel. Ez a növény gyökérzetében előforduló szénvegyület jelentős antidoxáns, amely segít a rákos megbetegedések és a szívproblémák megelőzésében is, valamint fiatalon tartja a sejteket, így hozzájárul a bőr frissességének megőrzéséhez.

Bizonyítottan segít az emésztés javításában és a vértisztításban, de bátran fogyassz belőle ízületi panaszok esetén is!

Indiában lázra, gyomorégésre, bélgörcsökre, májtisztításra, méregtelenítésre, és légúti panaszok esetén inhalálásra is előszeretettel használják. Nemcsak tünetek kezelésére, hanem megelőzésre is tökéletes, úgyhogy bátran építsd be a mindennapokba, immunrendszert támogató hatása miatt pedig a vírusszezonban különösen ajánlott a fogyasztása!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!