Csibeburger fetakrémmel és pirított lilahagyma-karikákkal

Írta: ,

Ki mondta, hogy a burgerek nem lehetnek egészségesek? Én most csirkemell filéből készítettem, és isteni fetás sajtkrémet kevertem hozzá. 

A lilahagyma meg már csak hab a tortán, illetve jelen esetben a csibeburgeren. A krumplit olaj nélkül sütő készülékben sütöttem, úgyhogy egy evőkanálnyi olaj tényleg elég volt a négy adag elkészítéséhez.

Hozzávalók 4 személyre:

A burgerhez:

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1 dkg feta sajt
  • bors
  • közepes vastagságú póréhagymából egy kb. 3 cm-es darabka

A krémhez:

  • 5 dkg feta sajt
  • 4 evőkanál sovány tejföl

A zöldségek:

  • 1 nagy lilahagyma
  • 1 közepes fürtös uborka
  • 1 közepes paradicsom
  • 4 nagy levél egy fejes salátából

+

  • 4 hamburger zsemle
  • 1 evőkanál olaj
  • 60 dkg burgonya

Elkészítés:

A burgonyát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk. Olaj nélkül sütő készülékben megsütjük.
Ha nem rendelkezünk ilyennel, igyekezzünk akkor is minél kevesebb zsiradékot használni.

A csirkemell filét nagyon apróra vágjuk. A póréhagymát is pici darabkákra szeljük. Sózzuk, borsozzuk, majd belemorzsoljuk a feta sajtot. Vigyázzunk a sózással, mert a feta is sós. Összedolgozzuk a masszát.

A masszát négyfelé osztjuk, gombócokat formázunk belőlük. Szépen ellapítjuk őket, és kevés olajon bevonatos serpenyőben megsütjük a csibeburgereket. 

A megsütött húspogácsákat tányérra szedjük.

A lilahagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk, majd a burgerek serpenyőjében megsütjük.

Kikeverjük a sajtkrémet. A feta sajtot eldolgozzuk a sovány tejföllel. 

A zöldségeket megmossuk. Az uborka végeit levágjuk, majd felkarikázzuk. A paradicsomot is szeletekre vágjuk. A saláta leveleket szárazra töröljük.

Most pedig hozzálátunk a tálaláshoz.

A hamburger zsemlét kettévágjuk, mindkét vágott oldalát a serpenyőben, amiben már a hús és a hagyma is sült, picit megpirítjuk.

Tányérra tesszük a zsemle alsó részét, megkenjük feta krémmel. Salátalevél, uborka, paradicsom, csibeburger, kevéske krém megint, végül a zsemle teteje. Ha tehetjük, díszítésként átszúrhatjuk egy koktélpálcikával.

Frissen sütött burgonyát adunk hozzá, és már ehetünk is.

Csak ajánlani tudom neked is, hogy próbáld ki!