Az igazi bécsi szelet receptje - Te így ismered?

Írta: ,

Most kiderül, hogy a bécsi szelet nem egy egyszerű rántott hús....

Hozzávalók:

  • 4 szelet borjúhús
  • bors
  • 3 tojás 
  • 15-20 dkg zsemlemorzsa
  • 10-15 dkg liszt
  • vaj a sütéshez

Elkészítés:

A borjúhús szeleteket klopfold ki egészen vékonyra, ½ cm-nél is vékonyabbra. A szeletek mindkét oldalát szórd meg sóval és borssal. 

A panírozáshoz készíts elő három tányért. Az elsőbe tegyél lisztet, a másodikba felvert tojást, a harmadikba zsemlemorzsát. Szokás szerint panírozd be a húst. Fontos, hogy minden műveletnél a panír teljesen befedje a húst. 

Egy nagy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és addig süsd benne a húst, amíg aranybarna színt kap. Ezután vedd ki, és a fölösleges zsiradékot itasd le róla konyhai törlőpapírral. Osztrák szokás szerint a bécsi szeletet petrezselymes krumplival vagy krumplisalátával kell tálalni.