5 spanyol finomság, amit meg kell kóstolnod a nyaralás alatt

Zabolai Margit
Írta: ,
5 spanyol finomság, amit meg kell kóstolnod a nyaralás alatt

Spanyolországban nem csak az idő tökéletes ahhoz, hogy jól érezd magad, hiszen a kultúra is számos izgalmas programot tartogat. De én most nem ezekről akarok beszélni, hanem valami sokkal fontosabb dologról... a spanyol konyháról! Ha a mediterrán országba utazol, az alábbi finomságokat semmiképp se hagyd ki! Meg fogod köszönni, hogy szóltam... ;)

Paella Kép forrása: halfbakedharvest.com

A rizottó jó dolog. Ha pedig a rizs enyhén paprikás, fűszeres, és a legkiválóbb, frissen fogott tengeri finomságokkal van összeforgatva, akkor még jobb.

A paella az én ízlésemnek kicsit zsíros volt – legalábbis Spanyolország déli részén, ahol én kóstoltam –, és bár jobban szeretem, ha a tengeri herkentyűk valami könnyedebb formában vannak elkészítve, így is izgalmas fogás volt, amit mindenképpen meg kell kóstolnod, ha a mediterrán országban jársz.

Churros Kép forrása: everydaydishes.com

Friss, könnyű tésztából készült forró finomság, amit cukorba, esetleg fahéjba is forgatnak, majd valamilyen szószba – jellemzően csokoládéba – mártogatnak.

Ez a churros, a spanyolok egyik legnépszerűbb édessége, ami körülbelül annyira része a helyi konyhának, mint nálunk a kürtőskalács.

Minden esély megvan rá, hogy már a puszta illatával is teljesen el fog varázsolni!

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!