Sárgadinnye-krémleves gyümölcsben tálalva

Írta: ,

Csoda finom leves sárgadinnye kehelyben tálalva. A sárgadinnye amellett, hogy frissít, oltja a szomjat, és persze finom is, igazi vitaminbomba. Kiváló immunerősítő hatással is rendelkezik. Rostjaival élénkíti az emésztést. Glikémiás indexre (65, magasnak mondható), azonban oda kell figyelniük azoknak, akiknek gondjuk van az optimális vércukorszint tartásával.

Hozzávalók:

1 közepes méretű sárgadinnye 250 ml cukrozott tejszín 5 evőkanál sűrített tej 1 csomag vaníliás cukor 200 ml tej

Elkészítés:

Az alaposan megmosott és szárazra törölt sárgadinnyét cakkosan kettévágjuk. Két adag levest tudunk majd a felezett dinnye héjakban  tálalni. Ha szükséges, vágjunk talpat a dinnyének, hogy biztosan álljon a tányéron.

A magvas részt kanállal kivájjuk, majd egy mélyebb edénybe kikanalazzuk a gyümölcshúsos részt. Ebben az edényben fogjuk a botmixert használni, ezért kell mélyebbet választani.

A kivájt gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, majd a vaníliás cukorral és a sűrített tejjel botmixer segítségével pürésítjük.

Hozzákeverjük a tejszínt és a tejet.

A finom levest jól behűtve sárgadinnye kehelyben tálaljuk.

Tipp: Pármai sonka csíkokkal a tetején is tálalhatjuk.