Póréhagyma krémleves

Írta: ,

Egy ízletes krémleves ebéd vagy vacsora előtt is tökéletes. Próbáld ki ezt a receptet!

Hozzávalók:

  • 50 dkg póréhagyma
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 l zöldség alaplé
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek napraforgó olaj,
  • só ízlés szerint,
  • 1 csipet bors.

Elkészítés:

A póréhagymákat szeleteld karikára, majd egy kevés olajon fonnyaszd meg a szeleteket, miközben óvatosan rászórod a lisztet is, vigyázva, hogy ne csomósodjon.

Ha a hagyma megfonnyadt, öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd, majd kis lángon forrald 15 percig. A tejfölt keverd el néhány kanál levessel, majd az egészet öntsd a fazékba, és a levest turmixold jól össze.