Piña Colada leves

Írta: ,

A világszerte ismert koktél mintájára készítettem el ezt a nem mindennapi levest. Ananász, kókusztej és rumaromába áztatott mazsola a fő összetevői.

Egy ünnepi étkezéshez csak ajánlani tudom neked is. Fontos, hogy hidegen tálald, úgy érvényesülnek fantasztikus ízei.

Hozzávalók:

  • 1 doboz darabolt ananász konzerv
  • 1 doboz kókusztej (400 ml)
  • 1 kiskanál rumaroma
  • 3 dkg mazsola
  • őrölt fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • reszelt citromhéj
  • ½  csomag főzős vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál barna cukor
  • csipetnyi só

Elkészítés:

Az ananász konzervet a főzőedénybe öntjük a levével együtt. 8 dl hideg vízzel felöntjük. Forrásig hevítjük. Ízesítjük barna cukorral, reszelt citromhéjjal, szegfűszeggel, és fahéjjal.

1 dl kókusztejet kikeverünk ½ vaníliás pudingporral, és besűrítjük vele a levest. 

Ha az ananász megpuhult, egy kanálnyit kiszedünk belőle a leves tetejére, a többit botmixerrel pürésítjük. Hozzáöntjük a maradék kókusztejet. 1-2 percig még összeforraljuk, és hagyjuk a levest kihűlni.

A mazsolát a rumaromában átforgatjuk, és amíg a leves hűl, hagyjuk, hogy jól átjárja a rumos aroma.

A Piña Colada levest rumos mazsolával és ananász darabokkal tálaljuk.

Nem mindennapi ízélmény!