3 szuper leves, ha se időd, se kedved a konyhában robotolni

Írta: ,

Talán az a legnehezebb egy sűrű és stresszes nap után, hogy hazaérve még a diétás, finom, laktató és ízekben gazdag főtt ételről is gondoskodjunk... Nem mindig van idő (pontosabban jó, ha van) extrabonyolult fogásokkal előrukkolni, de nincs is rá szükség, ha egyszerűen is össze lehet dobni valami nagyon egészségeset és finomat – ez a három leves pont ilyen! Nemcsak az alakodat fogod velük megőrizni, de hamar elkészülnek és nem igényelnek semmilyen hiperdrága vagy különleges hozzávalót – ha legközelebb idő- és kreativitáshiányban szenvedsz, próbáld ki valamelyiket!

1. Kapros zöldségleves extra rosttartalommal

A gyomrod és a bélrendszered teljesen odalesz ezért a levesért – emésztést könnyítő, laktató és sokáig nem leszel éhes utána a magas rosttartalmának köszönhetően. Próbáld ki még ma és tapasztald meg, milyen könnyű, miközben tele van csupa jótékony összetevővel!

Hozzávalók:

  • 1 fej aprított vöröshagyma
  • 1 db cukkini
  • 150 gramm zöldbab
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 100-150 g brokkolirózsa
  • 1.5 liter zöldségalaplé
  • 2 db babérlevél
  • fél ek. Kapor
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • só, bors
  • kevés olívaolaj

Elkészítés: Tedd fel az aprított hagymát egy kevés olívaolajon pirulni, és ha már üveges, borítsd mellé a felkockázott/felaprított zöldségeket is. Körülbelül 5-6 percig dinszteld őket, aztán öntsd rájuk az alaplevet és a fűszereket, majd fedő alatt főzd puhára a zöldségeket – kész is vagy!

2. Isteni és laktató cukkinileves

Ha egy nagyon különleges ízvilágú, laktató és vitamindús levesre vágysz, ez lesz a neked való recept – a cukkini nagyon gazdag tápanyagforrás, ráadásul még a bőrödnek is jót tesz, úgyhogy levesfőzésre fel!

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 2 db (lehetőleg bio) zöldségleveskocka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál oregánó
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál pirított tökmag
  • (esetleg: reszelt sajt)
  • 1 liter víz
  • só, bors

Elkészítés: Aprítsd fel a cukkinit úgy, hogy negyed szeleteket kapj belőle! Keverd össze egy nagy lábasban a vízzel, a leveskockával, az aprított fokhagymával és az oregánóval – ezt a keveréket forrald fel. Ha már bugyog, öntsd hozzá a tejszínt és így forrald fel újra. Ha megpuhult a cukkini, sózd, borsozd, majd tálald, vagy pépesítsd botmixerrel krémlevessé! Érdemes egy kis reszelt sajttal és tökmaggal enni, igazi csemege!