Gyors kecskesajtos brokkoli krémleves

Írta: ,

Könnyű elkészíteni, egészséges és kiadós... Mi kellhet még?

Hozzávalók:

1 kg brokkoli, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, 8 dkg kecskesajt, 50 g mandula, 1 teáskanál olívaolaj.

Elkészítés:

Tegyél fel körülbelül egy liter vizet forrni, majd a brokkolit kezdd virágaira szedni. Ha a víz felforrt, egy kevés sóval együtt dobd bele a brokkolikat, és főzd őket 4-5 percig. Ez után a brokkolikat a víz felével együtt tedd turmixgépbe, és pürésítsd.

A mandulákat egy edényben óvatosan pirítsd meg, majd a levest szedd tányérokba, szórd meg őket a mandulával, és díszítsd a kecskesajt szeletekkel. Ízlés szerint sózhatod és borsozhatod, tálalás előtt pedig locsolj meg minden tányér levest egy egészen kevés extra szűz olívaolajjal.