Gazdag sajtos-csirkés leves

Írta: ,

Gőzölgő, forró, könnyű és mégis tartalmas - pontosan olyan, amilyennek a leveseket szeretjük. Mivel ez az étel kifejezetten laktató, egy fogásként is megállja a helyét vacsorára, de nem fogja elnehezíteni a gyomrodat sem, így nem zavarja az álmaidat.

A friss zöldségektől ez a leves gazdag és zamatos, a sajttól pedig imádnivalóan krémes lesz, így nem kizárt, hogy egy héten többször is elkészíted majd a mexikói ízeket idéző finomságot.

Hozzávalók:

2 evőkanál olaj, 1 kis fehér hagyma kockára vágva, 2 gerezd zúzott fokhagyma, fél csésze kukoricaliszt, 3 csésze tyúkhúsleves (lehet kockából is), 2 csésze főtt, apróra vágott csirkehús, 1 és negyed csésze bolti vagy házi enchilada szósz, 1 konzerv fekete bab, 1 konzerv paradicsom a levével együtt, 1 teáskanál szárított kömény, 220 gramm reszelt cheddar sajt, só, egy kis zöld chili paprika.

Elkészítés:

Forrósítsd fel az olajat és párold rajta üvegesre a hagymát. Add hozzá a fokhagymát is, majd az egészet sűrítsd be a kukoricaliszttel. Öntsd fel a húsleves felével és keverd csomómentesre.

A sajt kivételével add hozzá az összes többi hozzávalót is, és főzd addig, amíg a leves az edény alján el nem kezd sűrűsödni. Ekkor apránként add hozzá a sajtot is, olvaszd fel a levesben, majd tálald még forrón az ételt.