Fűszeres ramen

Írta: ,

A ramen levesek és tészták biztosan a te konyhádban is feltűnnek időnként, ha nincs időd vagy kedved főzni, de a bolti változat fűszere rengeteg sót és tartósítószert, mesterséges ízfokozót tartalmazhat.

Az otthon készült ramen azonban nem csak amolyan vészhelyzet-vacsora, de igazi kulináris élmény lehet, a vietnámi finomságot ráadásul nem tart sokkal tovább elkészíteni, mint a zacskós levest.

Az összetevők között szerepel néhány különösebb kellék, de ha ezeket egyszer beszerzed egy ínyenc boltból - vagy nagyobb választékot kínálú áruházból - akkor már bármikor, gyorsan összedobhatod a saját ramenedet.

Hozzávalók:

2 evőkanál szezámolaj, 2 evőkanál hot sauce, 1 kis fej hagyma, kockákra vágva, 1 kis fej paradicsom, kockákra vágva, 1 evőkanál reszelt gyömbér, 5 gerezd zúzott fokhagyma, fél teáskanál só, 4 csésze zöldségleves (lehet kockából is), 2 csésze víz, 1 evőkanál szója szósz, 1 teáskanál rizsecet (opcionális), 3 csomag ramen tészta, fél csésze felkockázott mogyoróhagyma, fél csésze apróra vágott koriander, 2 buggyantott tojás.

Elkészítés:

A szezámolajat és a hot sauce-t öntsd egy nagyobb serpenyőbe, majd körülbelül 4 percig fonnyaszd rajtuk a hagymát és a paradicsomot.

Add hozzá a gyömbért, a fokhagymát és a fűszereket, majd főzd még két percig, ekkor a vízzel együtt tedd az egészet egy mixerbe és turmixold simára, majd tedd vissza a szószt az edénybe, és öntsd fel a zöldséglevessel. Melegítsd az egészet össze, majd add hozzá a szójaszószt és az ecetet, ha használsz. Főzd az egészet 8-10 percig.

Végül néhány perc alatt főzd bele a levesbe a rament, majd a végén add hozzá a mogyoróhagymát, és keverd meg az egészet, mielőtt tálakba szeded. Az adagokra szórj koriandert, és tegyél rájuk egy-egy buggyantott tojást.