Frankfurti leves

Írta: ,

Jó kis leves ez. Könnyen elkészíthető, nem drága, és „rájárhat” az egész család. Ebben a télies időben szívet, lelket melengető lehet egy jó frankfurti leves.

A frankfurti leves egyik fontos összetevője a kelkáposzta. Tudtad, hogy C-, B1-, ésB2-vitamintartalma megközelíti a fejes káposztáét? Fehérjében is gazdag zöldség.

Hozzávalók:

  • 1 közepes kelkáposzta (70-80 dkg)
  • bors
  • 2 nagy sárgarépa
  • 2 közepes burgonya
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál liszt
  • 1+1 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál édesnemes pirospaprika
  • 2 dl tejföl
  • 2 pár jó minőségű virsli

Elkészítés:

A fazékba egy evőkanál olajat teszünk. A felkarikázott virslit megsütjük rajta. A virsli karikákat tányérra tesszük. 

A kelkáposztát megmossuk, kettévágjuk, torzsáját kiszedjük. A zöldséget felcsíkozzuk.
A megtisztított vöröshagymát kockákra vágjuk, a virsli helyére a főzőedénybe tesszük. A hagymát megdinszteljük, hozzátesszük a kelkáposztacsíkokat.

 A burgonyát és a sárgarépát megtisztítjuk, tetszés szerinti darabokra vágjuk, a leveshez adjuk. Átforgatjuk, majd 2 liter hideg vízzel felöntjük.

Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel. A fokhagymát megtisztítjuk, majd felkarikázva a levesbe tesszük.

Ha a zöldségek megpuhultak, világos paprikás rántást készítünk, és berántjuk a levest.

Hozzáadjuk a tejfölt, majd a megsütött virslit is. 

Frissen tálaljuk, de melegítve is nagyon finom.