Főétel és desszert is lehet! 5 mennyei, könnyű gyümölcsleves a meleg napokra

Írta: ,

Ahogy beköszönt a meleg, valahogy rögtön elutasítóbbak leszünk a nehéz, túl fűszeres, forró ételekkel szemben, és a hideg, könnyed, natúr fogásokat helyezzük inkább előtérbe. Ebben az időben tökéletes választás egy finom gyümölcsleves, amelyet hidegen is fogyaszthatunk, akár fagyival tálalva. Hoztunk neked 5 szuper receptet ebben a témában!

1/5 Epres-mentás frissítő gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • 4 csésze friss eper,
  • ½ csésze cukor/nyírfacukor,
  • 1 csésze narancslé,
  • 3 evőkanál friss, apróra vágott mentalevél,
  • 1 teáskanál narancshéj,
  • 1 evőkanál szeletelt mandula,
  • ¼ csésze joghurt.

Elkészítés: Az epret, a cukrot és a narancslevet tedd turmixba, majd pürésítsd egyneműre. Add hozzá a menta levelet, a narancshéjat és a joghurtot, majd keverd tovább. Tedd egy órára a hűtőbe. Amikor tálalod, szórd meg a szeletelt mandulával.

2/5 Trópusi gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • 1 szeletelt mangó,
  • 1 kockára vágott ananász,
  • ½ kókuszdió húsa és leve,
  • ½ hámozott, szeletelt kigyóuborka,
  • ¼ lime mag nélkül,
  • 1 evőkanál kókuszreszelék.

Elkészítés: Egy turmixgépben pürésítsd össze a kókusz húsát és levét, majd add hozzá a mangót és az ananászt, és keverd simára. Ezután add hozzá a lime-ot és az uborkát is, majd keverd össze ezzel is.

Tedd hűtőbe 1-2 órára, majd szórd meg kókuszreszelékkel, amikor tálalod.

3/5 Nyaralós gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • ½ csésze cukor/nyírfacukor,
  • 1 csésze víz,
  • 1 csésze baracklé,
  • 1 és ½ csésze narancslé,
  • 1 csésze mandarin gerezdekre szedve,
  • 2 barack darabolva,
  • 2 csésze szeletelt eper,
  • 1 csésze málna,
  • 1 csésze áfonya.

Elkészítés: Egy turmixgépben keverd össze a cukrot, a vizet, a baracklevet, a narancslevet, majd tedd egy lábasba és főzd össze. Ha kihűlt, tedd a hűtőbe legalább négy órára, majd tedd bele a gyümölcsöket, és hűtsd még 1-2 órát. Tálaláskor nyomhatsz rá egy kis tejszínhabot, de anélkül is isteni!

4/5 Egzotikus mangóleves

Hozzávalók:

  • 1 csésze kiwi felkockázva,
  • 2 csésze mangó,
  • 2 evőkanál méz,
  • 2 evőkanál apróra vágott mentalevél,
  • mentalevelek dekorációnak.

Elkészítés: A kiwiből és a mangóból is vegyél ki 1-1 evőkanálnyit, majd a többit pürésítsd össze a mentalevéllel együtt. Ha nagyon sűrű a keveréked, adj a turmixgéphez egy kevés vizet is, hogy hígabb legyen. Tedd hűtőbe a levest nagyjából két órára, majd tálald. Ha tányérra szedted, díszíts a tetejét gyümölccsel és mentalevéllel.

5/5 Görög gyümölcsleves

Hozzávalók:

  • 1 sárgadinnye kimagozva, kockákra vágva,
  • ½ csésze görög joghurt,
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér,
  • 1 teáskanál méz,
  • 1 csésze szőlő,
  • 1 csésze kockázott barack.

Elkészítés: Egy turmixgépben pürésítsd össze a sárgadinnyét a joghurttal és a gyömbérrel. Ha nagyon sűrű, egy kis baracklével hígíthatod. Tedd hűtőbe néhány órára, majd jöhet a tálalás. Ehhez szedd tányérra a levest, majd tegyél bele szőlőt és barackot is. A tetejét díszítsd a rácsorgatott mézzel. Tejszínhabbal, fagyival is díszítheted, ízesítheted ezt a gyümölcslevest.