Előkerült a tökéletes olasz paradicsomleves receptje!

Írta: ,

Na jó, valójában nem egy történelmi felfedezésről van szó, csak arról, hogy sok-sok próbálkozás után végre megtaláltam azt a paradicsomleves receptet, ami szerintem tényleg felülmúlhatatlan! Rettentően könnyű az elkészítése, 10-15 perc alatt megvan, az íze pedig olyan, hogy képzeletben egy igazi olasz is büszkén megveregetné a vállad, miután megkóstolta! Sikerült kíváncsivá tenni?

Hozzávalók:

  • fél fej vöröshagyma
  • 2 kanál olívaolaj
  • 5 db paradicsom
  • 2 dl víz
  • bazsalikom és szurokfű (oregánó) ízlés szerint
  • bors
  • metélőhagyma

Elkészítés:

Először is kockázz fel apróra fél fej vöröshagymát (ezzel a legfinomabb, de persze lehet másmilyen hagyma is). Egy fazékba önts körülbelül két-három evőkanálnyi olívaolajat, majd a forró olajon kezdd el pirítani a hagymadarabokat!

Eközben a megmosott paradicsomokat vágd fel kisebb darabokra, utána dobáld bele a fazékba, amikor már a hagyma megpirult! Addig kavargasd a hagymás-paradicsomos mixedet, amíg masszává nem válik, vagyis amíg a paradicsom jól láthatóan el nem főtt. Ekkor önts az egészhez körülbelül 1,5–2 dl vizet! Ezután jön a botmixeres vagy turmixos szakasz, mikor is krémlevessé pépesítjük a művünket, hiszen senki sem szereti ha a levesében kisebb-nagyobb zöldségdarabok úszkálnak.

Miután a botmixer/turmix megtette a hatását, jöhet az ízesítés. A bolti tasakos szárított fűszerek a legkézenfekvőbbek, persze aki teheti, igazi fűszernövényekről tépkedjen hozzávalókat.
A legklasszikusabb olasz fűszerekkel kell dolgozni, azaz bazsalikommal és szurokfűvel (oregánóval) – ízlés szerint érdemes ezekből tenni. Emellett só és bors szintén erősen ajánlott.
 

Tipp: Érdemes még különböző hagymákkal feldobni az egészet, én szárított metélőhagymát szoktam használni, de lehet beletenni még 1-2 gerezd fokhagymát is.

Pár perc (körülbelül 4-5) főzés és kavargatás után az ízek összeérnek, és kész a maximálisan természetes alapanyagokból elkészített olasz paradicsomlevesünk, ami után garantáltan mindenki elégedett lesz.

Érdemes sajttal felszolgálni, a legjobb választás természetesen a parmezán!