A magyarosan mediterrán paprikaleves

Írta: ,

Ez a leves félóra alatt elkészül, és olyan alapanyagokból van, amikből általában van otthon.

Hozzávalók (4 személyre):

  • 3 piros paprika
  • 2 vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál citromlé
  • 5 dl víz
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 1 maroknyi bazsalikomlevél
  • 5 dkg reszelt sajt
  • bors
  • Cayenne bors

Elkészítés:

Vágd félbe, magozd ki és mosd meg a paprikákat. Vágott oldalukkal lefelé fordítva helyezd őket a sütőlemezre, és süsd 15 percig, amíg a bőrük megbarnul. Takard le nedves konyhai törlőpapírral, majd húzd le a paprikák bőrét, és vágd fel őket apróra.

A vöröshagymát és a fokhagymát párold meg forró olajon. Add hozzá a paprikát, majd a cukrot és a citromlevet is. Öntsd hozzá a vizet, tedd bele az ételízesítőt, és főzd 10 percig, majd sózd és borsozd is. Főzd tovább 10 percig, pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Tedd bele a Cayenne borsot és a bazsalikomleveleket. Reszelt sajttal megszórva tálald.