A legfinomabb fahéjas almaleves receptje

A legfinomabb fahéjas almaleves receptje

Címlap / Életmód / Receptek / A legfinomabb fahéjas almaleves receptje

Talán nincs is egyszerűbb, olcsóbb és finomabb leves, mint az almaleves. Ezt a közkedvelt gyümölcslevest azonban a fűszerek teszik igazán ellenállhatatlanná, a fahéj és a szegfűszeg, amely annyira talál az alma savanyú-édes ízéhez. Tálalhatjuk melegen, de hidegen is legalább annyira finom.

Hozzávalók

1/2 kg alma,
1 citrom leve,
15 dkg porcukor,
2 db szegfűszeg,
1 mk őrölt fahéj,
2 dl tejföl,
1 púpozott ek finomliszt,
1 dl tejszín.
Elkészítés

Az almát vágd kockákra és csepegtess rá citromlevet, hogy ne kezdjen el barnulni. Egy liter vizet forralj össze a porcukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel, majd 5 perc alatt főzd meg benne az almákat. Keverd hozzá a sót és a tejfölt. A tejszínt a liszttel keverd simára, és miközben a leves alacsony lángon forr, óvatosan öntsd hozzá. Keverd át alaposan, és már tálalhatod is.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!