8 hűsítő leves forró nyári napokra

Írta: ,

Nincs is jobb egy meleg nap után egy hideg, könnyű levest enni, persze csak, ha egészséges és finom. Szerencsére nyáron bőven lehet válogatni a friss zöldségekből és gyümölcsökből, így nem lehet kifogásod az ellen, hogy valamelyik nap kipróbáld az egyik receptünket. Most a kedvenc nyolc nyári leves receptünket hoztuk el neked. Vajon neked melyik lesz a favorit?

Selymes kukoricás gazpacho Kép forrása: lindawagner.net

Gazpacho kukoricával és babbal? Olyan selymes és izgalmas, hogy garantáltan nem csak egyszer fogod elkészíteni!

Hozzávalók (4 főre): 4 cső főtt kukorica, egy konzerv lecsöpögtetett bab, 1 sárga kaliforniai paprika, fél fej sallotta hagyma, 4-5 fej sárga koktélparadicsom (ha nem kapsz a boltban, akkor lehet piros is), 1,5 dl mandulatej, lime/citromlé, fűszerek

Elkészítés:

Minden hozzávalót vágj fel használható darabokra és tedd bele a turmixgépbe.

Időközben önts a zöldségekhez vizet és egy kis olívaolajat, mert ezzel lazíthatod a leves állagát, sőt egy kicsit hígabbra is készítheted, mint, amilyen végeredményt szeretnél, mert a hűtés során még sűrűsödni fog.

Amikor megvan a kívánt állag, fűszerezd friss petrezselyemmel, cayenne borssal, sóval, lime lével és gyömbérrel.

Ha úgy érzed, hogy kész, akkor tedd néhány órára hűtőbe és fogyaszd hidegen.

 

Hideg paprikakrém leves Kép forrása: tuulia.co

Egy igazán hűsítő, fűszeres és izgalmas fogás, alacsony lángon pirított paprikával és napízű paradicsommal! Próbáld ki te is!

Hozzávalók (4-6 fő részére): 4 db piros kaliforniai paprika, 3 db paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál extra szűz olívaolaj, 1 evőkanál balzsamecet, fűszerek

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, majd egy tepsibe tegyél sütőpapírt és helyezd rá a felvágott paprikát, a feldarabolt paradicsomot és a hagymákat. Jöhet rá körülbelül két evőkanál olívaolaj és só, majd mehet a sütőbe nagyjából 40 percre. Ha a zöldségek kezdenek barnulni, akkor érdemes kivenni őket.

A tepsi tartalmát kanalazd át egy turmixgépbe vagy egy nagyobb edénybe, amiben botmixerrel össze tudod keverni, majd adj hozzá rozmaringot, cayenne borsot és sót.

Ha összepépesítetted és a fűszereket is jól elkeverted, akkor mehet az egész egy edénybe, amiben hozzáadod a balzsamecetet és annyi vizet, amilyen híg levest szeretnél kapni, majd az egészet lefedve tedd hűtőbe néhány órára.

Mivel a hűtés alatt a leves egy kicsit besűrűsödik, ezért érdemes kicsit több vizet hozzáadni vagy utólag hígítani.