5 isteni krémleves hűvös estékre

Írta: ,

Forróak, krémesek, tartalmasak – a krémlevesek pontosan azt tudják nyújtani, amire egy téli estén vágysz. Ráadásul szinte lehetetlen elrontani őket – a levesalap elkészítése után csak össze kell turmixolnod a hozzávalókat, majd egy kis tejszínnel be kell sűrítened az egészet. Ilyen egyszerű!

Csirkés gombakrémleves Kép forrása: damndelicious.net

Ha maradt egy kevés a húslevesből, abból is könnyen elkészítheted, de természetesen főtt, apróra darabolt csirkehússal és leveskockával is működik.

A gombát párold meg, majd öntsd fel a húsleves levével, adj hozzá tetszés szerint zöldségeket is, majd forrald össze a főtt csirkehússal.

Ízesítsd tárkonnyal és citromlével, majd sűrítsd be az egészet egy kevés tejszínnel.

Céklakrémleves Kép forrása: iheartnaptime.net

Nem csak a színe csodálatos, az íze is mennyei, ráadásul kiváló téli vitaminforrás!

Körülbelül 7 darab céklát és egy nagyobb almát hámozz meg és kockázz fel, majd forrald őket annyi vízzel, amennyi ellepi őket.

Amíg a cékla puhára fő, adj hozzá sót, borsot, szerecsendiót, esetleg egy kis pohárka vörösbort.

Ha a zöldség már puha, turmixold össze, majd sűrítsd egy kevés tejszínnel vagy tejföllel. Pirított mandulával megszórva, vagy pirítóssal is isteni.