Words to live by – 5 inspiráló idézet, ha elfog az „ennél már nincs lejjebb” érzés

Írta: ,

Bármikor, bármelyikünk ajtaján bekopogtathat az „ennél már nincs lejjebb” érzés. Akármi is váltja ki ezt a lehangoló, elkeserítő, sok esetben kétségbeejtő állapotot, fontos, hogy még az elején felvedd a kesztyűt vele szemben. Ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad a tehetetlenség érzése! Mindig, még a legrosszabb helyzetből is van kiút. Az alábbi idézetek segíthetnek neked abban, hogy a problémáid újragondolása után képes legyél más szemszögből nézni azokat. Innen pedig már egyenes út vezet a talpra álláshoz.

Nem probléma, hanem lehetőség Kép forrása: stylemepretty.com

1/5 Nem probléma, hanem lehetőség

A legtöbb ember azzal szorítja sarokba magát, hogy problémái vannak. Holott nem problémáink vannak, hanem lehetőségeink a döntésre.

Csernus doktor szavai rávilágítanak arra, hogy bármilyen problémának tűnő dolgot, eseményt szemlélhetsz úgy, mint lehetőséget valaminek az elengedésére, esélyt adva ezzel magadnak a továbblépésre. Például, ha elveszítetted a munkádat, az először hatalmas problémának tűnhet. Ha azonban lehetőségként tekintesz rá, máris láthatod, hogy a régi munkád elvesztése (elengedése) egyben lehetőség arra, hogy találj egy jobban fizető állást, vagy olyan területen helyezkedj el, amiben jól érzed magad, és amit nem munkaként, hanem hivatásként élhetsz meg.

Higgy önmagadban! Kép forrása: fenzyme.com

2/5 Higgy önmagadban!

Egyikünk élete sem könnyű. És akkor?

Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit – kerül, amibe kerül – meg tudjuk valósítani.

Már Marie Curie is tudta, hogy a siker egyik kulcsa az önmagunkba vetett hit. És ő aztán tényleg vitte is valamire. Ha kémiai vagy fizikai Nobel-díj nem is jár érte, de egy kiegyensúlyozott, sikeres és boldog élet lehet a jutalmad, amennyiben megfogadod a párizsi egyetem első női professzorának múltból érkező jó tanácsát.

A vonzás törvénye Kép forrása: stylecaster.com

3/5 A vonzás törvénye

Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz.

Henry Ford hitte, hogy „képes rá”, és meg is lett az eredménye: a Ford Motor Company tulajdonosaként a világ leggazdagabb és leghíresebb embereinek egyikeként tartották számon. Lehet, hogy most azt gondolod, könnyű híresen és gazdagon jó tanácsokat osztogatni, de Ford élete sem mindig volt fenékig tejfel: az amerikai polgárháború idején született, tizenhárom éves volt, mikor édesanyját elvesztette. Önmagába és képességeibe vetett hitével azonban bevonzotta életébe a sikert. Már tizenhét évesen saját gépjavító műhellyel büszkélkedhetett, innen pedig egyenes út vezetett a nevéhez fűződő 161 szabadalomhoz.

Hidd, hogy képes vagy rá! Te is meg tudod csinálni!

Akard a változást! Kép forrása: kayladawnphoto.com

4/5 Akard a változást!

Ha nem vagy rá hajlandó, hogy változtass az életeden, nem lehet rajtad segíteni.

Ezt a keménynek hangzó, de mindenképpen inspiráló mondatot akár doktor Csernusnak is tulajdoníthatnánk. E bölcs gondolat azonban egy sokkal régebbi korból, Hippokratésztól, az orvostudomány megalapítójától származik, és nem is szorul különösebb magyarázatra.

Ha úgy érzed, hogy nem jó helyen vagy, hogy az életed rossz irányba halad, mindenekelőtt akarnod kell a változást. Ha ez megvan, akkor tegyél is érte, és meglátod, hogy az akarat ereje és a tettek meghozzák a várva várt eredményt.

A változtatás titka Kép forrása: thismodernromance.com

5/5 A változtatás titka

A változtatás titka, hogy az energiádat nem a régi elleni harcra, hanem az új felépítésére összpontosítod.

Szókratész bölcs tanácsa a bizonyíték arra, hogy már az ókorban is tudták: sokkal jobban jár az ember, ha a negatív érzelmekre, gondolatokra és cselekvésekre pazarolt energiáit inkább pozitív dolgok véghezvitelére fordítja. Söpörd ki az elmédből és az életedből azokat a dolgokat, amelyek hátráltatnak a változásban, a változtatásban. Az így felszabadult energiák segítségével a változtatásra tett törekvésed hamarabb meghozza gyümölcsét.