Words to live by – 5 inspiráló idézet, ha elfog az „ennél már nincs lejjebb” érzés

Balog Marianna
Írta: ,
Words to live by – 5 inspiráló idézet, ha elfog az „ennél már nincs lejjebb” érzés

Bármikor, bármelyikünk ajtaján bekopogtathat az „ennél már nincs lejjebb” érzés. Akármi is váltja ki ezt a lehangoló, elkeserítő, sok esetben kétségbeejtő állapotot, fontos, hogy még az elején felvedd a kesztyűt vele szemben. Ne hagyd, hogy eluralkodjon rajtad a tehetetlenség érzése! Mindig, még a legrosszabb helyzetből is van kiút. Az alábbi idézetek segíthetnek neked abban, hogy a problémáid újragondolása után képes legyél más szemszögből nézni azokat. Innen pedig már egyenes út vezet a talpra álláshoz.

Nem probléma, hanem lehetőség Kép forrása: stylemepretty.com

A legtöbb ember azzal szorítja sarokba magát, hogy problémái vannak. Holott nem problémáink vannak, hanem lehetőségeink a döntésre.

Csernus doktor szavai rávilágítanak arra, hogy bármilyen problémának tűnő dolgot, eseményt szemlélhetsz úgy, mint lehetőséget valaminek az elengedésére, esélyt adva ezzel magadnak a továbblépésre. Például, ha elveszítetted a munkádat, az először hatalmas problémának tűnhet. Ha azonban lehetőségként tekintesz rá, máris láthatod, hogy a régi munkád elvesztése (elengedése) egyben lehetőség arra, hogy találj egy jobban fizető állást, vagy olyan területen helyezkedj el, amiben jól érzed magad, és amit nem munkaként, hanem hivatásként élhetsz meg.

Higgy önmagadban! Kép forrása: fenzyme.com

Egyikünk élete sem könnyű. És akkor?

Legyen bennünk kitartás, és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és ezt a valamit – kerül, amibe kerül – meg tudjuk valósítani.

Már Marie Curie is tudta, hogy a siker egyik kulcsa az önmagunkba vetett hit. És ő aztán tényleg vitte is valamire. Ha kémiai vagy fizikai Nobel-díj nem is jár érte, de egy kiegyensúlyozott, sikeres és boldog élet lehet a jutalmad, amennyiben megfogadod a párizsi egyetem első női professzorának múltból érkező jó tanácsát.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv