Vízi terápiák, melyekkel újra átélheted az ősbizalom érzését

Fodor Veronika
Írta: ,

Születésünk pillanatáig mindannyian vízi lények voltunk, hiszen életünk első kilenc hónapját a magzatvízben töltöttük. Amikor testünk újra víz alá merül, akkor sejtjeink emlékeznek a kezdeti biztonságot nyújtó közegre. Erre épülnek a különböző vízi terápiák, amelyek segítenek, hogy újra átéljük a harmónia és az ősbizalom érzését.

Aquakontakt Kép forrása: murraymitchell.com

Mindannyian vágyunk néha a teljes elcsendesedésre, de a keleti meditációs technikák nem feltétlenül passzolnak mindenkihez. Érdemes lehet visszanyúlni ahhoz, amire univerzálisan minden ember emlékszik, az anyaméhben töltött teljes elengedettségre.

Az aquakontakt egy vízi meditációs technika, ahol egy terapeuta kíséri a mozdulataid a vízben. Nincsenek előre megtervezett mozdulatok, a terapeuta arra a mozgásra reagál, amelyben épp vagy – váltakoztatva a dinamikusabb és lassabb formákat. Közben olyan lélekállapotba kerülhetsz, ahol megtapasztalhatod a puszta létezés élményét, mindenféle értékelő szűrők nélkül, amikkel a hétköznapokban küzdünk. Egy olyan állapot, amikor nincsenek elvárások, hanem egyesülsz a vízzel és önmagaddal.

Rebirthing Kép forrása: shopstyle.com

Ha valakit „nem vártak”, akkor a magzatkori élmények miatt felnőttkorban pszichés hatások jelentkezhetnek nála, vagy akit ellenkező neműnek vártak, annál előfordulhat, hogy nehezen éli meg nőiességét vagy férfiasságát.

A rebirthing, avagy vízi újjászületés terápiával egészen a fogantatás pillanatáig visszamehetsz, és olyan lelki blokkokat oldhatsz fel, amikre tudatos szinten már nem emlékszel.

A módszer egy egész napos egyéni terápia, ami a szárazföldön kezdődik. Egy speciális légzéssel módosult tudatállapotba kerülhetsz, melyben felszínre törnek a negatív, korlátozó hiedelmek. Ezeket fel tudod oldani, és át tudod alakítani pozitív gondolatokká. Ezt követi a vízi rész, amivel a születésnél megélt traumákat tudod feldolgozni.