Egy félénk lány cipőjében: milyen érzés visszahúzódó személyiségnek lenni?

Kovács Andrea
Írta: ,
Egy félénk lány cipőjében: milyen érzés visszahúzódó személyiségnek lenni?

Vannak olyan emberek, akik egy idegen társaságban is hamar a középpontban találják magukat, könnyen barátkoznak, és mindig tudják, mit kell mondani. Viccesek, beszédesek, és egyszerűen feldobják a hangulatot. De bármennyire is klassz lenne, nem lehetünk mindannyian ilyen személyiségek. Akadnak ugyanis félénkebb, visszahúzódó emberek is, akik szeretnek kimozdulni otthonról, vannak barátaik, de mindig is csöndesebbek voltak. És ez sokszor zavarja is őket. Az alábbiakat ők nagyon jól ismerik, és ez a cikk róluk szól!

Az emberek gyakran meglepődnek Kép forrása: hercampus.com

Sokszor érzed úgy, hogy senki sem ismer valójában. Az emberek következtetéseket vonnak le rólad, az alapján, hogy ritkán szólalsz meg.

Valószínűleg introvertált személyiségnek tartanak, talán még kicsit unalmasnak is. Így ha kivételesen mondasz egy piszkosabb viccet, vagy káromkodsz egyet, mindenki meglepetten néz rád.

Elcsodálkoznak, hogy talán mégsem az az ártatlan, visszahúzódó kislány vagy, akinek eddig tartottak téged. Néha csalódott vagy, hogy nem szólaltál fel magadért, amikor lehetőséged lett volna.

Néha pedig távolról figyeled az embereket, tudva, hogy egy-egy személy akár a legjobb barátnőd is lehetne, ha igazából megismerne téged, hiszen annyi közös van bennetek.

De félénk vagy, így nem teszed meg feléjük az első lépéseket.

Folyton felhívják rá a figyelmet Kép forrása: freeheartproject.com

Ha te is visszahúzódóbb személyiség vagy, biztosan érezted már magad kellemetlenül nagyobb társaságokban.

Az emberek ugyanis előbb-utóbb észreveszik ezt rajtad, és fel is hívják a figyelmet arra, hogy félénkebb vagy. „Hűha, azért ilyen sokat ne beszélj, be sem áll a szád" - mondják szarkasztikusan, néha csak azért, hogy gonoszul viccelődjenek rajtad.

Mások igyekeznek ezzel a megjegyzéssel bevonni téged a beszélgetésbe, de végül mindig kínosan sül el a dolog, hiszen csak rosszabbul érzed magad, amiért nem jut eszedbe szellemes visszavágás.

Csak ülsz, mosolyogsz, és úgy teszel, mintha nem bántották volna meg az érzéseidet ezzel a kijelentéssel. Holott igenis zavar!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv