Vigyázz, kész, nyár! Önbizalomtippek az év legmelegebb napjaira!

Írta: ,

Mivel a legtöbben nem a Victoria’s Secret kifutóján éljük a mindennapjainkat, ezért néhanapján megesik, hogy megkérdőjelezzük saját önértékelésünket, sőt nyáron ez fokozottan jellemző lehet. Mert már nem védenek a vastag pulcsik és nagy kabátok, mindösszesen egy vékony réteg takarja testünket, mely egyesek számára nem a legkomfortosabb viselet, de hát mit tehetnénk, hiszen nyár van?! Íme, néhány tipp, hogy nyáron is jól érezd magad a bőrödben!

Első lecke: Ne takargasd magad! Kép forrása: pexels.com

1/5 Első lecke: Ne takargasd magad!

Oké, szóval most már biztos szembesültél azzal, hogy elmúlt a tél, így könyörgünk, ne akard a vastag kardigánoddal eltakarni a karodat, vagy a hosszúnadrágodban elrejteni a lábaidat.

Még, ha úgy is érzed, hogy ezek a területek problémásak, nem ez a megoldás, mert hidd el, sokkal több figyelmet kapsz így a világtól.

Amit tenned kellene az az, hogy megtanulsz előnyösen öltözködni, az alkatodhoz megfelelően.

Mindenkinek vannak előnyös részei, ha te magad nem ismered fel, akkor inkább kérj segítséget, de semmiképp se takargasd magad nyáron!

Te sem fogod ettől jól érezni magad és a nyarat nem túlélni kell, hanem megélni!

Második lecke: Irány a strand! Kép forrása: pexels.com

2/5 Második lecke: Irány a strand!

Megdöbbenve hallom emberektől, hogy már tíz, húsz éve nem voltak strandon, nem élvezték a fürdőzést, mert nem akarnak fürdőruhába bújni és nem akarják mutogatni a testüket.

Mi van???

Elszomorító tény, de igaz.

Ezért okolhatnánk a mai társadalmat, de bűnbakok keresése helyett, inkább csak határozd el, hogy idén nem fogod feszélyezve érezni magad a strandon, nem azt fogod kémlelni, hogy éppen ki nézi a testedet, hanem csak és kizárólag arra koncentrálsz, hogy jól érezd magad.

Igen, ehhez az is hozzátartozik, hogy válassz egy jó fürdőruhát, hogy megtanuld végre szeretni a testet, amiben élsz és nem az alkatodtól függővé tenni az élményeidet.

Harmadik lecke: Csak a saját komfortod a lényeg! Kép forrása: pexels.com

3/5 Harmadik lecke: Csak a saját komfortod a lényeg!

Mindenkinek vannak rosszabb napjai, mikor nem érzi jól magát a bőrében, nálunk nőknél például havonta fixen van pár ilyen nap, de ekkor is csak az a lényeg, hogy te magad megpróbáld visszabillenteni saját magad a harmóniába.

Ha ez azt jelenti, hogy három napig csak mackót hordasz, bő pólóval, akkor legyen! Mert valószínű, hogy ebben fogod annyira jól érezni magad, ami kell a pozitív kisugárzásodhoz.

Ilyenkor ne próbáld meg belepréselni magad a legszűkebb nacidba, mert semmi értelme és csak rosszabbul fogod érezni magad.

Csak hallgass a megérzéseidre!

Negyedik lecke: Ne hasonlítgasd magad másokhoz! Kép forrása: pexels.com

4/5 Negyedik lecke: Ne hasonlítgasd magad másokhoz!

„Mekkora mázlista, hogy ő felvehet ilyen rövid szoknyát. Én biztosan úgy néznék ki benne, mint egy tehén.” „Bárcsak nekem is ilyen hosszú lábam lenne!” „Ez a ruha csak a nádszálvékony lányokon áll jól!” „Hát idén nyáron sem bújok sortba!” Soroljuk még?

Ez csak pár mondat abból, amit a plázákban, nőktől elcsíphetünk és legszívesebben mindegyikhez odamennénk és jól megráznánk, hogy hé!!! Te is bátran felvehetsz szoknyát, hordhatsz sortot és még crop toppot is.

Velünk, nőkkel az a legnagyobb baj, hogy folyamatosan másokhoz hasonlítgatjuk magunkat, ami csak romboló hatással van az önbizalmunkra. Akár elfogadod, akár nem, kaptál egy testet, melyben élned kell és az a test gyönyörű és egyedi. Felejtsd el, hogy gyűlölöd és folyamatosan bántod, mert nem ezt érdemli! Nincs több hasonlítgatás, csak szeresd azt, aki vagy!

Ötödik lecke: Járj büszkén! Kép forrása: unsplash

5/5 Ötödik lecke: Járj büszkén!

Nyáron csodás szoknyákba és ruhákba bújhatunk, de ezeket meg kell tanulni viselni is.

Ha görnyedt háttal és behúzott felsőtesttel vonulsz, akkor lehet rajtad akármilyen szép ruha, senki nem fogja észrevenni.

Húzd ki magad, állat fel és mutasd meg a világnak azt a csodálatos, gyönyörű nőt, aki vagy.

Ne rejtőzködj nyáron, légy igazi díva, aki önbizalomittasan jár a tömegben.

A férfiak egyszerűen mágnesként vonzódnak a magabiztos nőkhöz és a magabiztosság nem méret kérdése!