Veszélyes sokat ülni - A mozgás és a rák kapcsolata

Jankovics Anna
Írta: ,
Veszélyes sokat ülni - A mozgás és a rák kapcsolata
A folyamatos ülés komoly problémákhoz is vezethet. Azt tudjuk, hogy felelőssé tehető a visszér kialakulásáért, és tudjuk, hogy a mozgás szegény életmód sokat ront az életminőségen, a jövőbeli egészségmegőrzés lehetőségein. De mi a helyzet a mozgás napi beosztásával? Eleget, és megfelelő időben mozgunk?
A mozgás és a rák kapcsolata

Az Amerikai Rákkutató Intézet 92 000 esetben hozta összefüggésbe a mell és a vastagbélrákot a mozgás hiánnyal. Ez utóbbi még paraszti ésszel is felfogható: a mozgás elősegíti az emésztést, az egészséges bélmozgást, így nem pang a belekben a salakanyag.
Úgy vélik, azzal nem nagyon segít az ember magán, ha heti öt edzéssel csodás testet teremt magának. Inkább a folyamatosság az, ami csökkenti a kockázatot. Tehát: a napi ülőmunka közben, időközönként mozgasd meg magad.

A statisztikák

A legkevésbé az van kitéve a kockázatnak, aki egész nap valamilyen mozgással kapcsolatos tevékenységet végez, és este még sportol is. Ez után következnek azok, akik reggel aktívan sportolnak.


Nagyobb rizikónak vannak azok kitéve, akik csak délután állnak fel, hogy aktívan – például edzés keretein belül – mozgassák meg magukat. Értelem szerűen a legnagyobb veszélyben azok vannak, akik egész nap ülnek, és semmit sem mozognak.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!