Van, aki mindig vitázik: Ahogyan a konfliktus-kereső személyiséget felismerheted

Szirák Viki
Írta: ,

Szakértők megannyi személyiségtípust különböztetnek meg egymástól, ám van egy, amiről keveset hallunk. Ők a konfliktus-kereső személyiségek, akik feltűnőek, harsányak, és úgy vélik, minden mások hibája, és ők semmiről sem tehetnek. Ennek öt fajtája is létezik, és fontos, hogy megtanuld mihamarabb felismerni őket.Biztosan te is ismersz ilyen embereket.

Ők azok, akik veszekedni kezdenek az eladóval, mert saját figyelmetlenségük miatt rossz helyről vették le az akciósnak hitt tejet. Vagy csak azért találnak ki valamit, amin megsértődhetnek, hogy újra mindenki velük foglalkozzon.

Ezek az emberek általában nagyon hamar kiemelkednek a tömegből, de nem azért, mert olyan különlegesek, hanem azért, mert olyan hangosak és sokszor eltipróak másokkal szemben.

Szinte keresik a konfliktusokat, mert olyan eszközöket használnak, amivel végül úgyis ők győzedelmeskednek. Az öt típusát te is ismered, de nem biztos, hogy tisztában vagy, mi az oka a viselkedésüknek.

Ez a típus nagyon megnyerő tud lenni, és bárkit levesz a lábáról. Ugyanakkor van egy teljesen ellentétes oldala is, ami nem ismeri az empátiát, és bárkit, bármikor képes eltiporni a saját érdekei miatt.

Általában másokat hibáztat azért, amit ő ront el, és sosem ismeri be a saját vétkeit, ezért nagyon fárasztó vele konfliktusba keveredni.

Az emberek általában inkább elengedik a dolgot, mert belátják, hogy úgysem tudják megértetni vele, mi az igazság.

A párkapcsolatában kifejezetten irányításmániássá válik, sokszor ok nélkül veszekszik a partnerével, és egy-egy ilyen nagy vita után elvárja, hogy a másik úgy tegyen, mintha mi sem történt volna.

A nárcisztikus személyiségekkel biztosan te is képben vagy, de akihez a konfliktus-kereső vonások is társulnak, még mérgezőbb tud lenni másokra nézve. Ez a személy kifejezetten arra koncentrál, akit szeretne lealacsonyítani.

Hajlamos arra, hogy mások előtt legyen megalázó, kritikus és sértő: ez párkapcsolatban és munkahelyen egyaránt jelentkezhet.

Sokszor azt hangoztatják, hogy amit csinálnak, teljesen érthető, hiszen velük se bánnak jobban mások, de ez igazából csak egy átlátszó kifogás.

Nincs bennük empátia, de ugyanakkor nagyon agyafúrtak. Aki hierarchiában alattuk van, azzal szemben nagyon gonoszak, de aki felettük áll, annak szinte lábat csókolnak, hogy véletlenül se derüljön ki, kik ők valójában.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!