Így változtass az életeden anélkül, hogy nagyobb erőfeszítéseket kelljen tenned

Szirák Viki
Írta: ,
Így változtass az életeden anélkül, hogy nagyobb erőfeszítéseket kelljen tenned

Kép forrása: unsplash

Az egyik legnagyobb hiba, amit az emberek elkövetnek, az, hogy amikor változásra vágynak, szimplán csak várakoznak. Várják, hogy a dolgok jóra forduljanak, hogy egy izgalmas kaland kezdetét vegye; azonban ameddig nem tesznek előre lépéseket, semmi sem fog megváltozni. Mindig muszáj egy kicsit tenned az ügy érdekében, de sok esetben tényleg csak apróságokra van szükség, hogy az életed jobb irányba kezdjen átalakulni.

Mindenkinek vannak rosszabb időszakai, ilyenkor pedig valószínű, hogy te is tele vagy negatív gondolatokkal. Meggyőzöd magad arról, hogy nem vagy elég jó, mindegy, hogy párkapcsolatról vagy munkáról van szó, és meggyőződésed, hogy sosem lesz jobb a helyzeted.

Pedig szíved mélyén te is tudod, hogy ez nem igaz! Mostantól minden alkalommal, amikor negatív gondolataid támadnak, vegyél egy mély levegőt, és gondolj valami pozitívra.

Például tegyük fel, hogy kénytelen vagy új munkát keresni, és úgy érzed, sosem találsz másikat. Ilyenkor inkább próbálj meg optimista lenni, és arra gondolni, hogy ez lehetőséget ad arra, hogy egy nagyon szuper helyen találj új melót.

Minden jobb lesz, de ehhez elengedhetetlen, hogy te is képes legyél elhinni ezt.

Biztosan neked is vannak olyan terveid, amiket szeretnél véghez vinni, de mindig csak tologatod őket.

Egyik délután keríts időt arra, hogy leülsz a nappaliban, és leírod őket egy füzetbe.

Minden jöhet, kezdve a karrieredtől egészen egy szimpla úti célig, ahová szeretnél majd eljutni.

Az emberek ugyanis hajlamosak megfeledkezni a vágyaikról, azáltal viszont, hogy leírod őket, sokkal elkötelezettebbé válsz.

Nem csak tisztábban emlékszel rájuk, de minden alkalommal, amikor elolvasod őket, motiváltabb leszel.

Hidd el, tényleg beválik ez a módszer!