Ez az 5 változás arra utal, hogy az életed rövidesen teljesen megváltozik

Írta: ,

Sokat gondolkoztál azon az utóbbi időben, hogy valami nincs rendben az életedben? Érezted úgy, hogy változtatnod kell, de nem tudtad, mit és hogyan kellene megreformálnod? Ez a belső késztetés egy nagyon fontos jele annak, hogy hamarosan tényleg gyökeresen megváltozik körülötted minden. De milyen jelek utalnak még erre?

Fontos barátoktól szakadtál el Kép forrása: unsplash

1/5 Fontos barátoktól szakadtál el

A barátokkal azért tartjuk a kapcsolatot és azért lógunk szívesen velük, mert hasonlítanak hozzánk. Megegyeznek az elképzeléseink, a terveink, a nézeteink és egyformán gondolkozunk az élet kisebb és nagyobb dolgairól. Ezért olyan lényeges jel az, ha fontos barátoktól távolodsz el, vagy érzed úgy, hogy meg kell velük szakítanod a kapcsolatodat, mert egyszerűen nem vagytok már egy hullámhosszon.

Ennek sok egyéb mellett az is az oka, hogy te vagy az, aki megváltozott és máshogy áll a dolgokhoz – ez különösen igaz akkor, ha a banda többi tagja továbbra is egy húron pendül. Mindez – bár nehéz – nem feltétlenül nagy probléma, különösen nem hosszútávon. Te egy olyan útra léptél, amire ők még nem állnak készen, és lehet, hogy soha nem is fognak. Azonban te már érzed, hogy nem értenek meg, esetleg vissza is húznak – ezért van az, hogy tudat alatt, vagy éppen tudatosan, de keresed a kiutat.

Rosszul alszol Kép forrása: unsplash

2/5 Rosszul alszol

Furcsa lehet, hogy pont az alvási szokásokat említjük egy ilyen témát érintően, de tulajdonképpen nagyon is logikus az egész. Amikor változás előtt állsz, akkor először fejben kezded megreformálni a dolgaidat.

Talán nem is tudatosul benned, mire készülsz, de már álmodsz róla, vagy este azon jár az eszed, milyen megoldások közül választhatsz.

Ez óhatatlanul felületesebbé teszi az éjszakáidat, ezért lehet, hogy nyugtalanabbul fogsz aludni, és nem tudod jól kipihenni magadat. Persze ez nem túl szerencsés, és nem is jó, ha hosszútávon fennáll, ugyanakkor arra utal, hogy változás előtt áll az életed sőt, tulajdonképpen már a küszöbén állsz.

Megszűnik a motivációd Kép forrása: unsplash

3/5 Megszűnik a motivációd

Az egyéni fejlődés akkor lehetséges, ha vannak céljaid, és kellő motivációd. Emiatt a változásra utal az, ha egyszerűen megszűnik a motivációd: már nem ugyanazok a céljaid, mint korábban, ezért nem is érzed úgy, hogy ebbe az egészbe érdemes lenne továbbra is energiát fektetned. Nem csak arról van szó, hogy belefásultál a hétköznapokba, ráuntál a munkádra, vagy éppen a kapcsolatodra, hanem arról is, hogy már komolyan elindult benned a változtatás iránti igény.

Ez kiütközhet egy kicsit depressziós, céltalan lelkiállapotban is, de nem kell aggódnod, hiszen ez teljesen normális. Amíg nem jössz rá, mit szeretnél, mi az, ami igazán inspirál, addig lehetnek kételyeid, hiszen nem találod a helyedet.

Tulajdonképpen ezek a lelki jelek egytől egyig arra utalnak, hogy egyre nagyobb igényed lesz a változtatásra, és amíg meg nem léped az ehhez szükséges, fontos lépéseket, addig sajnos ez a lelki állapot fog állandósulni. A jó hír az, hogy ha észreveszed a változtatás szükségességét, akkor ezek a hangulatingadozások villámgyorsan elillannak!

Minden változtatás magabiztosabbá tesz Kép forrása: unsplash

4/5 Minden változtatás magabiztosabbá tesz

Az az első lépés, hogy érzed a késztetést a változtatásra. A második viszont az, hogy amikor elindulsz az úton, akkor egyre magabiztosabb leszel, és végre elkezded jól érezni magadat.

Ez nem azt jelenti, hogy sosem fogsz megtorpanni! Borítékolható, hogy időnként elbizonytalanodsz, kétségeid támadnak, esetleg még az is megfordul a fejedben, hogy visszatáncolsz a kiindulópontra.

De amikor végre leülsz, és átrágod a dolgokat, akkor újra és újra megerősíted magadban, hogy a helyes utat választottad, és nincs okod kételkedni magadban. Egyre több önbizalmad lesz, ahogy továbbhaladsz, ugyanis nem csak magadnak, hanem a környezetednek és bebizonyítod, mire vagy képes, akár segítség nélkül is. Ez olyan energiával tölt fel, hogy szinte észre sem veszed: már most minden megváltozott körülötted.

A tettek mezejére lépsz Kép forrása: unsplash

5/5 A tettek mezejére lépsz

Ez már tényleg az utolsó szint, amikor a gyökeres változtatás csupán hetek, napok kérdése. Ennek az az oka, hogy ezen a szinten már eljutsz a cselekvéshez, felismered, hogy fontos változtatnod, tenned annak érdekében, hogy elmozduljon a holtpontról az életed. Minden, amit eddig halogattál, vagy félretettél, most elkezd foglalkoztatni, és már nem érzed úgy, hogy jegelned kellene az elszalasztott feladatokat. Sőt, kicsit úgy gondolod, hogy valamiről már most elkéstél, ezért előfordulhat, hogy hirtelen túlvállalod magadat.

Mikor rájössz, hogy mennyivel többre vagy képes, mint korábban, hajlamos lehetsz rá, hogy túlságosan maximalistává válj, vagy a végletekig kizsákmányold magadat, ezért fontos, hogy próbálj az arany középúton maradni. Addig is, tudatosítsd, hogy amikor elkezdesz cselekedni, és a korábban halogatott feladatokat sorban kipipálhatod, akkor máris gyökeresen megváltoztattad az életedet. Nem csak a mentalitásod alakul át ebben az időszakban, hanem a jövőd is, hiszen a teendők végrehajtásával egyszerűen lezárod a múltadat. Márpedig ez az, ami létfontosságú a változtatáshoz!