Ezeken a változásokon te is átmész a harmincas éveidben

Írta: ,

Múlt heti cikkünkben a húszas korosztályt érintő lényeges változásokról írtunk, ezen a héten pedig a harmincas korosztályt érintő átalakulásokat boncolgatjuk. Kezdjük például ott, amikor betöltöd azt a bizonyos harmadik X-et, azt hiszed, hogy összedőlt a világ. Pedig ez korántsem így van – most kezdődik csak a java, a saját felnőtt életed!

Saját család Kép forrása: mylistoflists.com

1/4 Saját család

A húszas éveidben elkezdted a leválást, és elhagytad a biztonságos családi fészket. Most, hogy elmúltál harminc, már felmerülhet a házasság, a családalapítás gondolata is. A szüleid is egyre csak forszírozzák az unoka érkezését – így hamarosan bele is vágtok a fészekrakásba.

A gyerkőc érkezésével pedig egy adag felelősséget is hoz a gólya, hiszen ettől fogva nem csak a saját életedet kell kézben tartanod, hanem a gyermekedét is. Véget érnek az esti bulik, nem jársz össze annyit a barátaiddal. Cserében viszont ott van egy érző, pici lélek, aki feltétel nélkül szeret téged. Meglátod, gyönyörű korszak ez!

Karrierváltás Kép forrása: gurl.com

2/4 Karrierváltás

A karrierváltást kétféle dolog idézheti elő a harmincas éveidben. Az első, hogy kiégsz, eleged lesz abból, amit az elmúlt években csináltál.

A másik lehetőség akkor merül fel, amikor gyereket vállalsz és az életed egy csapásra átrendeződik. Elmész GYES-re és évekre kivonod magad a forgalomból. Ez után nagyon nehéz visszarázódni a munkába, hacsak otthon nem gyakorolsz és fejleszted magad a gyerek mellett.

Egyik sem egyszerű, hiszen „minden kezdet nehéz”, ami ebben az esetben hatványozottan igaz! Egy új munkakörben kipróbálni magadat egyet jelent azzal, hogy mindent előröl kezdesz. Ez a helyzet kilendít a komfortzónádból, mivel a váltás sok esetben a megszokott életed feladásával jár. De a változás mindig sok jót is tartogat, új embereket ismerhetsz meg és új tapasztalatokat szerezhetsz!

3/4 Testi változások

Harmincon túl – hiába is próbálnánk tagadni – sok testi változás elindul a szervezetben, amit néha nehéz elfogadni (például azt, hogy már nem lehet büntetlenül nasizni éjfél után). 

A kezdeti nehézségek ellenére azonban a harmincas éveknek nagyon sok a pozitív hozadéka is van, hiszen ekkorra már pontosan tudod, hogyan vészeld át  mélypontokat, legyél mentálisan sokkal erősebb, és hozd ki magadból a maximumot!

Érettebb leszel Kép forrása: stephaniesunderland.com

4/4 Érettebb leszel

Az idő múlásával egyre kevésbé akarsz majd megfelelni másoknak – már kevésbé izgat, hogy kitedd a reggelidről készült képet valamelyik közösségi oldalra, illetve az is, hogy kapsz-e rá pozitív visszajelzéseket. Igen, az életedet harmincon túl már nem feltétlenül a közösségi média teszi ki, és rájössz, hogy van élet a Facebookon túl is!

Egyre inkább megtanulod értékelni az emberi kapcsolataidat, és tudod, hogy az igazán jó barátságokat ápolni kell, amihez időre van szükség. Ezzel párhuzamosan azt is belátod, hogy kár olyan emberekkel foglalkoznod, akik nem érdemlik meg a figyelmedet és az energiádat! Ugye, hogy nem is hangzik olyan rosszul ez az időszak?