Ezeken a változásokon te is átmész a harmincas éveidben

Serestyén Sára
Írta: ,

Múlt heti cikkünkben a húszas korosztályt érintő lényeges változásokról írtunk, ezen a héten pedig a harmincas korosztályt érintő átalakulásokat boncolgatjuk. Kezdjük például ott, amikor betöltöd azt a bizonyos harmadik X-et, azt hiszed, hogy összedőlt a világ. Pedig ez korántsem így van – most kezdődik csak a java, a saját felnőtt életed!

Saját család Kép forrása: mylistoflists.com

A húszas éveidben elkezdted a leválást, és elhagytad a biztonságos családi fészket. Most, hogy elmúltál harminc, már felmerülhet a házasság, a családalapítás gondolata is. A szüleid is egyre csak forszírozzák az unoka érkezését – így hamarosan bele is vágtok a fészekrakásba.

A gyerkőc érkezésével pedig egy adag felelősséget is hoz a gólya, hiszen ettől fogva nem csak a saját életedet kell kézben tartanod, hanem a gyermekedét is. Véget érnek az esti bulik, nem jársz össze annyit a barátaiddal. Cserében viszont ott van egy érző, pici lélek, aki feltétel nélkül szeret téged. Meglátod, gyönyörű korszak ez!

Karrierváltás Kép forrása: gurl.com

A karrierváltást kétféle dolog idézheti elő a harmincas éveidben. Az első, hogy kiégsz, eleged lesz abból, amit az elmúlt években csináltál.

A másik lehetőség akkor merül fel, amikor gyereket vállalsz és az életed egy csapásra átrendeződik. Elmész GYES-re és évekre kivonod magad a forgalomból. Ez után nagyon nehéz visszarázódni a munkába, hacsak otthon nem gyakorolsz és fejleszted magad a gyerek mellett.

Egyik sem egyszerű, hiszen „minden kezdet nehéz”, ami ebben az esetben hatványozottan igaz! Egy új munkakörben kipróbálni magadat egyet jelent azzal, hogy mindent előröl kezdesz. Ez a helyzet kilendít a komfortzónádból, mivel a váltás sok esetben a megszokott életed feladásával jár. De a változás mindig sok jót is tartogat, új embereket ismerhetsz meg és új tapasztalatokat szerezhetsz!